• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLjAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

29.01.2021

23:00

JEDAN OD LIDERA DF NEBOJŠA MEDOJEVIĆ OPTUŽUJE: Krivokapićev zet bacio 125.000 evra!

Balkan

JEDAN OD LIDERA DF NEBOJŠA MEDOJEVIĆ OPTUŽUJE: Krivokapićev zet bacio 125.000 evra!

Podeli vest

Ministar finansija Milojko Spajić, zet premijera Zdravka Krivokapića, angažovao pravne savetnike za emisiju državnih obveznica i platio ih čak 12.500 evra po satu!

Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta,optužio je crnogorskog ministra finansija Milojka Spajića, inače zeta premijera Zdravka Krivokapića, da je tajno platio čak 125.000 evra pravnim savetnicima prilikom emitovanja državnih obveznica vrednih 750 miliona evra.

Medojević kaže da je veliki problem to što je Spajićsavetnike angažovao tajno i dao im čak 12.500 evra po satu posla!?! Prema njegovim rečima, sve to upućuje na korupciju.
- To je bio dobar posao, ali samo za Spajića i njegovog pravnog savetnika - naglašava Medojević.

Posao za 'taljenje'

Jedan od lidera DF objašnjava da je potpuno besmisleno upoređivanje troškova "pravnog savetovanja" s visinom emisije državnih obveznica.
"Ministar Spajić nastavlja da obmanjuje. Troškovi pravnih savetnika za emisiju obveznica ne obračunavaju se prema iznosu emisije, već se određuju fiksno, uz bonus za uspeh emisije. Problem sa angažovanjem pravnog savetnika i investicione banke jeste u tome što ih je Spajić angažovao direktnom pogodbom, tajno. A to je drugo ime za taljenje i korupciju. Kamata je utvrđena enormno visoko, pa je i tražnja bila skoro tri puta veća. Spajić i banka su ozbiljno promašili', napisao je Medojević na Tviteru.

Prema njegovim rečima, posao pravnog savetnika u emisiji državnih obveznica bio je potpuno nepotreban.

"Platili smo 125.000 evra za posao koji ne traje duže od deset sati. Dakle, 12.500 evra po satu!?!", objavio je Medojević.

I dok se ministar Milojko Spajić nije oglašavao ovim povodom, direktor Društva za istraživanje politike Vladimir Pavićević kaže da građani žele da im se precizno objasni kako državni funkcioneri troše novac iz budžeta.
- Građani Crne Gore očekuju od predstavnika nove vlasti punu transparentnost u bavljenju javnim poslovima. Žele da vide otklon od ponašanja funkcionera bivšeg režima, koje pamte po strašnim zloupotrebama. Opšte je očekivanje da se poštuje vladavina prava, da se radi za opšte dobro i da se objasni način trošenja svakog centa iz državnog budžeta - podvlači Pavićević.

Bitna transparentnost

Politikolog Vladislav Dajković ocenjuje da ništa ne može biti dobro ukoliko se radi tajno.
- Sve što se radi tajno, makar bilo i u najboljem interesu, nije dobro. Transparentnost u obavljanju poslova mora biti nešto što nas razlikuje od bivše vlasti Mila Đukanovića. Ipak, zarad dobrih odnosa uoči predstojećih lokalnih izbora u Nikšiću, mislim da sve tenzije između nas moraju biti spuštene jer će Nikšić biti naša bitka za Staljingrad - naglašava Dajković.
 

Milo da usvoji Dritana

Nebojša Medojević osvrnuo se i na sve češće susrete i razgovore crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića.
"Abazović se opet sastaje sa Đukanovićem. Najbolje da ga Đukanović usvoji i vodi kući", napisao je Medojević na Tviteru.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija