• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.07.2022

09:59

MAKEDONCI ZBIJAJU REDOVE, U BUGARSKOJ LIKUJU! Francuzi navrću vodu na vodenicu Sofije, VMRO na nogama, Mickoski upozorava: Skoplje ne sme da poklekne - izgubiće sve!

Reuters

Balkan

MAKEDONCI ZBIJAJU REDOVE, U BUGARSKOJ LIKUJU! Francuzi navrću vodu na vodenicu Sofije, VMRO na nogama, Mickoski upozorava: Skoplje ne sme da poklekne - izgubiće sve!

Podeli vest

VMRO-DPMNE kao odgovorna partija predlaže vladajućoj SDSM da odbije francuski predlog o evrointegracijama, a mi ćemo se odreći zahteva za brze prevremene izbore, poručio je lider najjače makedonske opozicione stranke Hristijan Mickoski

U intervjuu Politici, Mickoski je ocenio da opštenarodni masovni protesti u Severnoj Makedoniji dobijaju podršku ne samo od VMRO već i od intelektualaca, eksperata za evrointegrativna pitanja, ali i podržavalaca vladajuće partije.

"Ovaj predlog ne nudi početak makedonskih evrointegracija, već naprotiv, otvara beskonačne pregovore ili asimilaciju prema bugarskom diktatu", kazao je Mickoski.

Prema njegovim rečima, u Bugarskoj likuju jer francuski predlog sadrži njihove zahteve.

"Ti zahtevi su izuzetno nepovoljni za Makedoniju i naginju ka negiranju makedonskog identiteta, jezika i istorije", ocenio je lider VMRO DPMNE. Mickoski je dodao da Makedonija ima svoje ciljeve i mora čvrsto i odlučno da stoji iza svojih interesa.

"Mi smo kandidati za članstvo u EU već 17 godina i moramo da radimo na tome da dostojanstveno dobijemo taj datum ulaska u EU", rekao je on.
 

Foto: AP PHOTO

Hristijan Mickoski (u sredini) na protestu u Skoplju

Govoreći o Otvorenom Balkanu, ocenio je da tu inicijativu podržava ali da ona ne sme biti alternativa EU.

"Reforme balkanskih zemalja su nasušne i treba da se nastave bez obzira na to da li su rezultat neke regionalne saradnje ili se sprovode od strane svake zemlje posebno. Ja verujem u ideju ujedinjenog Balkana u ujedinjenoj Evropi", rekao je Mickoski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Solo

pre 1 godinu

E....Makedonci.. Makedonci, prvo su vas zajebali sa savezom siptara,pa onda menjanje imena koje ste imali,pa onda obecanja luda radovanja i na kraju pravi udarac nokaut..Da se asimilujete kao Bugari i zavrsite svoju bivsu YU istoriju koja vas je lepo odgajila ali naivno i amaterski srljajuci za obecanjima Amera sami doprineli ovakvoj situaciji..Sad ce biti tesko vaditi kestenje iz vatre koju su vam siptari pripremili..Hmm

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija