• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.01.2023

10:12 >> 10:13

AKO LETUJETE OVDE - TEŠKO VAMA! Grad na PRIMORJU uveo DRAKONSKE KAZNE za TURISTE, stižu zabrane za BIKINI, ALKOHOL, LJUBIMCE...

Pixabay

Balkan

AKO LETUJETE OVDE - TEŠKO VAMA! Grad na PRIMORJU uveo DRAKONSKE KAZNE za TURISTE, stižu zabrane za BIKINI, ALKOHOL, LJUBIMCE...

Podeli vest

Početkom ove godine u Splitu je na snagu stupila nova odluka o komunalnom redu

Ovog leta na ulicama grada neće biti turista u kupaćim kostimima jer im, ako ih "ulovi" komunalni redar, sledi kazna od 150 evra.

Ista kazna propisana je za one koji piju alkohol na javnim mestima, a kazna za šetanje psa bez povoca je u skladu s odlukom o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i iznosi 66,36 evra za fizičko lice, prenosi Hina.

Splićane i njihove goste na ulicama će nadzirati 21 komunalni redar, a u zgradi gradske uprave na poziv će čekati još njih 12.

Grad Dubrovnik od avgusta 2020. ima sličnu odluku o komunalnom redu, a prvi golišavi turisti prošle su godine komunalnim redarima platili kazne od 1.000 kuna.

Nova splitska odluka o komunalnom redu doneta je na poslednjoj sednici Gradskog veća u 2022, a stupila je na snagu početkom ove godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija