• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

12.12.2023

13:11

Brže izručenje! Makedonski predsednik šalje poruku Erdoganu, tiče se ubice devojčice Vanje (14)

Informer

Balkan

Brže izručenje! Makedonski predsednik šalje poruku Erdoganu, tiče se ubice devojčice Vanje (14)

Podeli vest

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je da razmišlja da pošalje poruku predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu da Skoplje očekuje brže izručenje Ljupča Palevskog-Palča, prvoosumnjičenog za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorđevske) i 74-godišneg Panče Žežovskog.

Pendarovski je to rekao sinoć gostujući u emisiji "360 stepeni" i istakao da ne treba dozvoliti da proces ekstradicije i Palevskog iz Turske traje predugo.

- To je posao ministra pravde koji je uputio zahtev za ekstradiciju, ali slučaj je veoma značajan da bi se pustilo da prođe kroz neke birokratske procedure i, ne daj Bože, da traje mesecima ili godinama - rekao je šef makedonske države.

Pendarovski je to rekao odgovarajući na pitanje da li se u tom slučaju ovo može tumačiti i kao mešanje u nezavisno pravosuđe Turske.

Ministarstvo pravde RSM uputilo je 7. decembra zahtev Turskoj za izručenje Palevskog. Prema međunarodnoj poternici, Palevski je uhapšen 5. decembra u gradu Balikeširu u Turskoj, gde je stigao preko Bugarske i Srbije.

U slučaju otmice i ubistva 14-godišnje devojčice i 74-godišnjeg penzionisanog berberina, Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju je već pokrenulo istragu protiv pet osoba, među kojima je i otac devojčice Vanje Gorčevske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija