• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

29.04.2020

20:13

SRBIJO, PAZI NA ITALIJUI! EU ĆE PASTI U RIMU, francuski Le Mond predviđa krah "evropskog sna"! SVE ĆE BITI GOTOVO DO KRAJA GODINE?!

Vesti

SRBIJO, PAZI NA ITALIJUI! EU ĆE PASTI U RIMU, francuski Le Mond predviđa krah "evropskog sna"! SVE ĆE BITI GOTOVO DO KRAJA GODINE?!

Podeli vest

Negativne posledice pandemije koronavirusa predstavljaju pretnju ne samo po stabilnost finansijskih sistema pojedinih zemalja, već i celoj evrozoni.

Slično mišljenje izraženo je i u materijalu francuskog izdanja Le Monde.

Autor članka, Erik Alber, istakao je da u kontekstu borbe protiv širenja virusa ECB preuzima dugove država Unije. Ovo omogućava državama EU da finansijski podrže preduzeća u uslovima delimične nezaposlenosti zbog potrebe da se pridržavaju karantinskih mera.

Do sada je ovaj mehanizam funkcionisao i pružao nepouzdanu stabilnost u EU. Međutim, situacija se postepeno pogoršava. Dakle, izvor napominje da su „kamatne stope na italijanske obveznice 20. aprila ponovo porasle za skoro dva odsto približavajući se „crvenoj zoni". 

- Problem je u tome što nemamo mnogo različitih načina da sačuvamo monetarnu uniju: postoje samo tri - navodi francuski medij.

REVIZIJA RAZUMA! RUSIJA NIJE POZVANA U BERLIN NA OBELEŽAVANJE GODIŠNJICE POBEDE NAD NACIZMOM! Imate li vi imalo stida, AMAN!

Prvi način je konsolidacija dugova, drugi je približavanje ekonomija aktivnom upotrebom politika "štednje", a treći je produženje kupovine duga država članica EU od strane ECB-a.

Prva opcija je neprihvatljiva za razvijene zemlje severne Evrope, koje se aktivno protive mogućnostima plaćanja dugovanja siromašnih saveznika.

Sa druge strane, manje razvijene zemlje koje su izazvale mnoge socijalne probleme zbog politike „štednje" neće nastaviti da ponavljaju ovo neprijatno iskustvo.

OPASNO I PO SRBIJU! KORONA ĆE UBITI MILIONE DECE! Virus odlaže vakcinaciju protiv opasnih bolesti, UGROŽENI ŽIVOTI 13 MILIONA LJUDI!

U budućnosti, "program ECB koji ističe na kraju godine može biti produžen", međutim, postoji opasnost da ekonomska kriza zamrznuta na ovaj način može izazvati političke procese koji će dovesti do jačanja pozicije evroskeptika, a to će imati fatalan značaj za sudbinu evrozone.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija