• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.09.2020

09:59

KORONA UBILA 7.000 ZDRAVSTVENIH RADNIKA! Ove brojke teraju na OZBILJNU ZABRINUTOST!

Vesti

KORONA UBILA 7.000 ZDRAVSTVENIH RADNIKA! Ove brojke teraju na OZBILJNU ZABRINUTOST!

Podeli vest

Najmanje 7.000 zdravstvenih radnika širom sveta preminulo je od zaraze korona virusom, a najviše njih u Meksiku, saopštio je Amnesti Internešenal

Prema podacima te organizacije, od infekcije korona virusom u Meksiku je preminulo 1.320 zdravstvenih radnika, u SAD 1.077, Brazilu 634, Indiji 573...

- Mnogo meseci je prošlo od početka pandemije, zdravstveni radnici i dalje umiru stravičnom brzinom u zemljama poput Meksika, Brazila i SAD - rekao je Stiv Kokbrn, rukovodilac Programa ekonomske i socijalne pravde u AI.

GRADONAČELNIK DUBROVNIKA U SAMOIZOLACIJI! Njegova supruga, koja radi u vrtiću, pozitivna na koronu!


Trebalo bi da postoji globalna saradnja da bi se osiguralo da svi zdravstveni radnici dobijaju odgovarajuću zaštitnu opremu kako bi mogli da nastave svoj osnovni posao bez riskiranja vlastitih života, dodao je Kokbrn.

Foto: Promo



Analiza Rojtersa otkrila je da je rizik zdravstvenih radnika sa smrtnim ishodom u Meksiku četiri puta veći nego u SAD, a osam puta veći nego u Brazilu.

U Meksiku je registrovano više od 610.000 slučajeva zaraze koronavirusom i skoro 66.000 smrtnih slučajeva.

Amnesti Internešenal je zatražio dodatnu pomoć za zdravstve radnike, navodeći Brazil kao primer zemlje u kojem se zdravstveni radnici žale na nedostatak zaštitne opreme.

- Tokom pandemije vlade su zdravstvene radnike nazivale herojima, ali to zvuči šuplje kad toliko zdravstvenih radnika umire zbog nedostatka osnovne zaštite - dodao je Kokbrn, prenosi agencija Hina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija