• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

11.02.2021

22:59

SLOVENIJA UVODI NOVA PRAVILA! Ko je preboleo koronu može da uđe u zemlju

Vesti

SLOVENIJA UVODI NOVA PRAVILA! Ko je preboleo koronu može da uđe u zemlju

Podeli vest

Ulazak u Sloveniju od subote biće moguć bez karantina ili negativnog testa na korona virus za one koji su vakcinisani s dve doze protiv korona virusa i one koji su preboleli kovid-19, a o tome imaju lekarsku potvrdu, odlučila je danas slovenačka vlada

Međutim, ulazak u zemlju na temelju prirodne imunizacije onih koji su preboleli kovid-19 ili su vakcinisani s dve doze, pa su takođe imuni, odnosi se samo na državljane i rezidente članica EU i Šengenskog prostora, a ne i za one iz trećih država.

Ova odluka stupa na snagu već u subotu i odnosi se na sve građane koji ispunjavaju jedan od ta dva uslova, dok za druge ostaje kao i do sada - PCR test ili karantin, ''''osim za neke izuzetke'''', prenosi agencija Hina.

Od trenutka kad su preboleli kovid-19, ne sme da prođe više od šest meseci, a od vakcinisanja drugom dozom mora da protekne najmanje 14 dana.

Odluku je danas potvrdio na konferenciji za novinare ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs.
 

To je promena u odnosu na dosadašnji režim po kojem su bez negativnog testa ili obavezujućeg karantina u Sloveniju mogli da ulaze samo pripadnici nekih kategorija, poput radnika-dnevnih migranata iz susednih država, onih koji u zemlju dolaze zbog školovanja, u okviru policijske ili vojne saradnje, diplomata s pasošima i slično.iji će od ponedeljka početi da rad sve prodavnice, ukida se zabrana kretanja među opštinama, a obnavlja se i školska nastava u učionicama za sve osnovce i maturante srednjih škola.


Zbog poboljšanja epidemiološke situacije u Sloveniji će od ponedeljka početi da rad sve prodavnice, ukida se zabrana kretanja među opštinama, a obnavlja se i školska nastava u učionicama za sve osnovce i maturante srednjih škola.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija