• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

17.11.2021

08:34

KATASTROFA U KANADI! Obilne kiše širom zemlje napravile potop, žena poginula u klizištu, evakuisano 7.000 ljudi!

Tanjug/AP

Vesti

KATASTROFA U KANADI! Obilne kiše širom zemlje napravile potop, žena poginula u klizištu, evakuisano 7.000 ljudi!

Podeli vest

Telo žene izvučeno je iz jednog od klizišta izazvanih izuzetno obilnim padavinama u kanadskoj provinciji Britanske Kolumbije na obali Pacifika, a strahuje se da možda ima još žrtava,saopštile su vlasti

Kako se navodi, timovi za spašavanje nastavljaju da tragaju za drugim mogućim žrtvama sa klizišta koje je izazvano u ponedeljak, a potvrđeno je da je jedna ženska osoba poginula u okrugu Pemberton, dok je nađeno još sedam vozila na mestu klizišta i policija pokušava da utvrdi da li ima još nastradalih, prenosi AP.

Tačan broj žrtava i nestalih nije poznat, a policija je dobila informaciju o još dve osobe koje su nestale, koja se proverava.

Poplave u Kanadi pogodile su zapadni deo zemlje, tačnije region Britanska Kolumbija u kojoj se između ostalog nalazi i Vankuver. Nakon obilnih kiša i oluje, najveća kanadska luka u potpunosti je odsečena s obzirom da su razorne poplave uništile gotovo pa sve pristupne puteve, uključujući i železnički saobraćaj.


Neprohodni autoputevi stvaraju haos u gradu dok su policija i vatrogasci pokušavaju da transportuju ljude u centre za evakuaciju. Za dva dana jakih oluja ovde je pala količina kiše koju grad dobije tokom celog novembra, a gradonačelnik je rekao da voda i dalje raste i da će autoput biti zatvoren na neko vreme.

Šef policije u Abotsfordu rekao je da su policajci u ponedeljak uveče evakuisali neke ljude sa krovova automobila preplavljenih poplavnim vodama, a neke vozače ostavili su u vozilima jer su bili iznad vode.

Foto: Tanjug/AP


Oko 1.100 domova je evakuisano u Abotsfordu, a u Meritu svih 7.000 stanovnika bilo je primorano da napusti kuće nakon što je kanalizacioni sistem zbog obilnih padavina zakazao. Stanovnici zapadne Kanade koji su ovog leta bili prisiljeni da napuštaju svoje domove zbog šumskih požara i ekstremne vrućine, ponovno moraju da čine isto zbog velikih poplava širom regiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Đurđev uputio apel: Srpska liga apeluje na zemlje koje nisu priznale tzv. Kosovo da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Đurđev uputio apel: Srpska liga apeluje na zemlje koje nisu priznale tzv. Kosovo da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici!

Srpska liga, shodno informacijama u medijima da bi Rumunija i Grčka mogle da glasaju za usvajanje rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici, apeluje na ove, ali i ostale tri zemlje koje nisu priznale nezavisnost tzv. Kosova, tj. Slovačku, Kipar i Španiju, da ne upadnu u zamku antihrišćanskih i antievropskih globalističkih centara moći i da ne glasaju za ovu rezoluciju ili da bar ostanu uzdržani, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

22.05.2024

13:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica iz Mladenovca Uroš Blažić sutra pred sudom! Zakazano pripremno ročište masovnom ubici
Hronika

Ubica iz Mladenovca Uroš Blažić sutra pred sudom! Zakazano pripremno ročište masovnom ubici

U Višem sudu u Smederevu sutra će biti održano pripremno ročište u postupku protiv Uroša Blažića (21), koji se tereti da je 4. maja prošle godine izvršio masakr u selima Dubona kod Mladenovca i Malo Orašje kod Smedereva, kada je ubio 8-oro, a pokušao da liši života još 20 lica, od kojih je teško ranio 12-oro, uglavnom mladih. Jedno lice posle 50 dana borbe podleglo je povredama zadobijenim kobne večeri. Postupkom je obuhvaćen i Urošev otac, Radiša Blažić (54), koji se tereti da mu je obezbedio oružje korišćeno u masakru te večeri.

22.05.2024

11:17

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija