• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs/Jerusalem post

13.12.2021

22:31

(VIDEO) AMERI ODBILI DA IZRAELCIMA ISPORUČE KLJUČNE AVIONA ZA NAPAD NA IRAN! Bez njih Teheran je predaleka meta...

Vesti

(VIDEO) AMERI ODBILI DA IZRAELCIMA ISPORUČE KLJUČNE AVIONA ZA NAPAD NA IRAN! Bez njih Teheran je predaleka meta...

Podeli vest

SAD su odbile izraelski zahtev da se ubrza isporuka dva avio tankera koje je naručio Izrael, pošto napreduju planovi za moguću vojnu opciju protiv iranskog nuklearnog programa, saopšto je u ponedeljak Inet

U oktobru su izvori u Ministarstvu odbrane naveli da su visoki oficiri izraelskog vazduhoplovstva (IAF) zatražili da se ubrza isporuka četiri aviona tankera KC-46 iz SAD, tražeći da se dva aviona odmah isporuče, dok druga dva trebala bi se isporuče u naredne dve do tri godine.

Prema izveštaju Inet-a, izraelske odbrambene snage se nada da će uveriti SAD tokom sledeće godine.

Američki Stejt department odobrio je moguću prodaju osam avio tankera KC-46 i prateće opreme Izraelu za cenu od 2,4 milijarde dolara prošlog marta, što je prvi put da je Vašington dozvolio Jerusalimu da kupi nove tankere.

(FOTO) AUUU, AMERI ŠTA SE TO DEŠAVA! NUKLEARNA PODMORNICA SAD, puna nuklearnog oružja UDARILA U KINESKI DRON - nije bila stena!!

Izrael je trebalo da primi dva aviona Boinga do kraja 2023. godine, a tokom poslednje posete bivšeg premijera Benjamina Netanjahua Vašingtonu, on je pokrenuo pitanje da dva od osam tankera budu isporučena sledeće godine.

Tankeri KC-46 će zameniti izraelske avione tankere Ram (Boing 707) koji su potrebni za misije velikog doleta i koji se približavaju 60. godini života.

Izraelska flota aviona Ram, čiji broj ostaje poverljiv, su bivši civilni avioni prilagođeni za vojnu upotrebu, kao što je dopuna goriva u borbenim avionima, kao i njegova flota transportnih aviona.

Novi tankeri KC-46 mogu da dopune mlazne avione gorivom sa 1.200 galona goriva u minuti Sa doletom od 11.830 km, sa kapacitetom za istovar oko 207.000 tona. goriva, KC-46 može napuniti gorivom preko 64 različita tipa aviona.

OVO JE NAJGORI SCENARIJ PO BEOGRAD... Povratak Vašingtona na Balkan PO MODELU KLINTONOVIH - šta će posle toga ostati?! SAMO, NI SRBIJA NIJE VIŠE...

Takvi avioni za dopunjavanje goriva bili bi ključni za napad na Iran, jer bi misija protiv Irana morala da da angažuje avione koji bi leteli preko hiljadu kilometara u svakom pravcu.

Tokom nedavne posete SAD, ministar odbrane Beni Gantc obavestio je američke zvaničnike da je odredio rok kada će Izraelske odbrambene snage treba da završe pripreme za napad na Iran. Prema jednom visokom diplomatskom izvoru, SAD nisu dale veto na planove Izraela. SAD i Izrael navodno planiraju velike zajedničke vežbe kako bi se pripremile za mogući napad na iranski nuklearni program.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija