• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.02.2022

12:13

NATO TRAŽI DOKAZE OD RUSIJE o povlačenju vojnih snaga! "Neposredna zapažanja pokazuju suprotno!"

Tanjug

Vesti

NATO TRAŽI DOKAZE OD RUSIJE o povlačenju vojnih snaga! "Neposredna zapažanja pokazuju suprotno!"

Podeli vest

NATO i Velika Britanija sa skepsom su prihvatili povlačenje ruskih trupa sa granice prema Ukrajini i traže "konkretne" dokaze od Moskve

Britanija do sada nije videla nikakve dokaze da Rusija povlači svoje trupe razmeštene u blizini ukrajinske granice, izjavio je danas ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas. Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija su više puta upozoravale da bi predsednik Vladimir Putin mogao da naredi invaziju Ukrajine sa više od 130.000 vojnika raspoređenih duž rusko-ukrajinske granice, prenosi Rojters. Istovremeno, Rusija poručuje da ima pravo da rasporedi svoje trupe gde god poželi na sopstvenoj teritoriji i više puta je ponovila da ne namerava da izvrši invaziju na Ukrajinu.

Rusko ministarstvo odbrane juče je objavilo snimak koji pokazuje povratak dela oružanih snaga u matične baze nakon izvedenih vojnih manevara.

"Mi nismo videli nikakve dokaze o povlačenju ruskih snaga. Neposredna zapažanja pokazuju suprotno od izjava koje dolaze iz Kremlja", rekao je Volas radiju Tajms.

Foto: Reuters



Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ponovo je danas pozvao Moskvu da dokaže da povlači svoje trupe sa granica Ukrajine.


"Ostaje da se vidi da li zaista dolazi do povlačenja Rusije. Ono što vidimo je da su povećali broj trupa, a na putu je još trupa", rekao je Stoltenberg novinarima na početku dvodnevnog sastanka ministara odbrane NATO-a u sedištu alijanse u Briselu, a prenosi agencija Rojters.

"Ako zaista počnu da povlače snage, to je nešto što ćemo pozdraviti. Oni su uvek pomerali snage napred-nazad, tako da samo to što vidimo kretanje snaga i borbenih tenkova, ne potvrđuje pravo povlačenje", izjavio je Stoltenberg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija