• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/MO Rusije

05.04.2022

20:10

PROBIJENA ODBRANA 57. BRIGADE KOD SEVERNODONJECKA! Uništeno 9 oklopnjeka, 50 vojnika izbačeno iz stroja!

Printscreen facebook/ZAHIST PІVDNЯ

Vesti

PROBIJENA ODBRANA 57. BRIGADE KOD SEVERNODONJECKA! Uništeno 9 oklopnjeka, 50 vojnika izbačeno iz stroja!

Podeli vest

Grupacija trupa Luganske Narodne Republike nastavlja ofanzivu na položaje ukrajinske 24. odvojene mehanizovane brigade i vodi borbe na istočnoj periferiji naselja Novotoškivske, saopštio je portparol ruskog MO general-major Igor Konašenkov

- Na severodonjeckom pravcu, jedinice Luganske Narodne Republike probile su odbranu 57. motorizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, uništivši do 50 pripadnika ljudstva i 9 oklopnih vozila, i vode borbe na severnoj periferiji naselja Zamulovka, rekao je Konašenkov.

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju sa udarima po vojnoj infrastrukturi Ukrajine.

Visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem u oblastima naselja Zoločev i Čugujev uništile su komandno mesto jedinice teritorijalne odbrane, skladište goriva i fabriku za remont oklopnih vozila, saopštio je Konašenkov.

Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i raketnih snaga su tokom dana pogodile 33 vojna objekta Ukrajine.

Među njima je osam komandnih mesta, tri logistička depoa, kao i 21 uporište i područja koncentracije vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, kazao je general Konašenkov.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su u vazduhu 5 udarnih ukrajinskih bespilotnih letelica.

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno 125 aviona, 93 helikoptera, 403 bespilotne letelice, 1981 tenk i druga borbena oklopna vozila, 854 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 1876 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Foto: Reuters

Ujutro 5. aprila, u blizini Mariupolja je osujećen još jedan pokušaj kijevskog režima da evakuiše vođe nacionalističkog bataljona Azov. Dva ukrajinska helikoptera Mi-8, koja su pokušala da se probiju do grada sa mora, oborena su iz prenosnih protivvazdušnih raketnih sistema.

- Prethodno smo više puta i svim raspoloživim kanalima donosili kijevskom režimu naše predloge o mogućnosti povlačenja jedinica ukrajinskih oružanih snaga koje su dobrovoljno položile oružje iz Mariupolja. Danas je ponovo od 6 sati ujutro po moskovskom vremenu od ukrajinskih vojnika zatraženo da prekinu neprijateljstva, polože oružje i izađu dogovorenom rutom na teritoriju koju kontroliše kijevski režim, kazao je Konašenkov.

On je istakao da kijevski režim stalno ignoriše ove predloge. S obzirom na nezainteresovanost Kijeva za spasavanje života svojih vojnih lica, Mariupolj će od nacionalista osloboditi jedinice ruskih oružanih snaga i Donjecke Narodne Republike.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u BLOGU UŽIVO na našem portalu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija