• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.10.2022

14:04

USLOVI I 8 PRIORITETA! Evropska komisija predložila kandidatski status za BiH!

Reuters

Vesti

USLOVI I 8 PRIORITETA! Evropska komisija predložila kandidatski status za BiH!

Podeli vest

Evropska komisija predložila je danas zemljama članicama Evropske unije da dodele Bosni i Hercegovini kandidatski status, uz uslove

Predstavljen je i izveštaj o trenutnom statusu BiH na putu EU integracija.

O kandidatskom statusu sa uslovima će Veće Evropske unije, odnosno sve članice jednoglasno doneti odluku u decembru ove godine.

Od BiH je zatraženo da radi na reformama, navedeno je osam prioriteta, a očekuje se da bi u decembru mogli da dobiju pozitivan odgovor članica s obzirom na to da se radi o identičnoj formuli preporuke EK kao što je bio slučaj sa Ukrajinom i Moldavijom.

Ranije iskustvo govori da bi članice mogle postaviti i dodatne zahtjeve pored ovih koje je dala Evropska komisija, no kandidatski status je skoro pa izvjestan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija