• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

11.01.2023

22:29

RUSI ZAUZELI OPITNO, UGROŽENI JUŽNI DELOVI BAHMUTA! Medvedev: Zapadni tenkovi neće pomoći Kijevu! Prigožin: Soledar potpuno oslobođen!

Printskrin

Vesti

RUSI ZAUZELI OPITNO, UGROŽENI JUŽNI DELOVI BAHMUTA! Medvedev: Zapadni tenkovi neće pomoći Kijevu! Prigožin: Soledar potpuno oslobođen!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 322. dan

PREOKRET U SOLEDARU?! Ukrajinci tvrde da su POKVARILI SLAVLJE Rusima, odbijaju da PRIZNAJU PORAZ - NIŠTA OD VELIKE POBEDE?!

 

 


Poljska će isporučiti Ukrajini tenkove „leopard“

Poljska će u okviru podrške međunarodne koalicije isporučiti Ukrajini četu tenkova „leopard“, saopštio je predsednik Poljske Andžej Duda na zajedničkoj pres-konferenciji u Lavovu sa ukrajinskim i litvanskim kolegama Vladimirom Zelenskim i Gitanasom Nausedom.

Foto: Printskrin Youtube

„Doneli smo odluku da će poljska strana pružiti takvu podršku Ukrajini. Biće isporučena četa tenkova 'leopard'“, rekao je Duda, prenela je Poljska televizija.
 

KINA ZABIJA NOŽ U LEĐA PUTINU?! Britanci predviđaju GORAK KRAJ saveza PEKINGA I MOSKVE, Rusi će biti OSTAVLJENI NA CEDILU, a onda...

 

Medvedev: Zapadni tenkovi neće spasiti Ukrajinu koja se raspada

„Kako se ispostavilo, klanjaju se tenkovima – raznim 'leopardima', T-72 koje su modernizovali naši neprijatelji i još nekakvom engleskom škartu. U svakom slučaju, sve to železo uskoro će postati zarđalo staro gvožđe i neće spasiti veštačku državu koja se raspada“, poručio je Medvedev.

 

ŠTA SE DEŠAVA U SOLEDARU?! Zelenski VAN SEBE, odbija da PRIHVATI REALNOST, u njegovoj glavi UKRAJINCI SE I DALJE BORE U GRADU?!

 


Selo Opitno je u potpunosti prešlo pod kontrolu „Vagnera“.

Ovo otvara mogućnosti ne samo da se pojača juriš na selo Kleščevka jugozapadno od Bahmuta, već i da se napadne direktno na južne četvrti grada, koje su bile pokrivene utvrđenim područjem u Opitnu.
 

 

 

 

NOĆNA MORA ZELENSKOG! Gerasimov dobio ZADATAK od PUTINA, određen KRAJNJI DATUM za PAD KIJEVA - UKRAJINI SU DANI ODBROJANI?!

 

Prigožin: Soledar potpuno oslobođen

Osnivač grupe „Vagner“ Evgenije Prigožin potvrdio je da je grad Soledar potpuno oslobođen.
Kako je precizirao, iz Soledara su izvedeni civili, a likvidirano je 500 ukrajinskih vojnika koji nisu hteli da se predaju.

 

 

„Još jednom želim da potvrdim da je Soledar u potpunosti oslobođen i očišćen od jedinica ukrajinske vojske“, saopštio je Prigožin.
 

 

NAPUŠTAJTE BAHMUT! Amerikanci šalju TEŠKU poruku Kijevu, Rusi MELJU SVE PRED SOBOM, uništavaju ČITAVE BRIGADE, ako se ovako nastavi...

 

Višegradska grupa u Kijevu

Gradonačelnici glavnih gradova Mađarske, Češke, Slovačke i Poljske posetili su Kijev na poziv njegovog gradonačelnika Vitalija Klička, saopštio je gradonačelnik Budimpešte Gergelj Karačonj.

„Zajednička vožnja vozom sa gradonačelnicima glavnih gradova zemalja Višegradske četvorke. Posle 17 sati putovanja, stigli smo u Kijev na poziv gradonačelnika grada Vitalija Klička“, napisao je Karačonj na društvenim mrežama, prilažući zajedničku fotografiju sa gradonačelnikom Praga Zdenekom Gžibom, Bratislave Mateušom Valom i Varšave Rafalom Tšaskovskim.

Kako je mađarskoj agenciji MTI rečeno u kabinetu gradonačelnika, svrha posete Kijevu je „da se razmotri kakvu infrastrukturu i humanitarnu pomoć prestonice V4 mogu da pruže gradu Kijevu i stanovnicima ukrajinske prestonice“.

 

PAKAO ZA KIJEV, GERASIMOV NOVI KOMANDANT RUSKIH SNAGA! Desna ruka PUTINA sa SUROVIKINOM kreće u KONAČNI SLOM UKRAJINE?!

 

 

Putin: Ništa što je neprijatelj predvideo nije se desilo

Vladimir Putin je danas zahvalio Vladi na radu u proteklih godinu dana, napominjući da se ništa od onoga što su predviđali protivnici Rusije nije ostvarilo.

Šef države je istakao da su u tome značajnu ulogu imali članovi Kabineta ministara.

- Ništa od onoga što nam je neprijatelj predvideo nije se desilo. I to je učinjeno zahvaljujući, naravno, pre svega građanima Rusije, njihovoj prisebnosti, svoj prisebnosti i spremnosti na izazove, spremnosti da radimo u teškim uslovima. Ali na kraju ne manje važno, ovo je rezultat rada vlade - rekao je Putin.

Foto: Tanjug/AP

On je dodao da je u bliskoj budućnosti neophodno postići suvereni razvoj, uprkos spoljnim pritiscima.

 

ABRAMSI DŽABE STIŽU?! Američka "ŠARENA LAŽA" skriva VELIKU SLABOST Kijeva, umesto TENKOVA treba im KLJUČNO ORUŽJE, ali Zapad nema...

 


Erdogan: Ankara podržava otvaranje humanitarnog koridora između Rusije i Ukrajine
 

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Ankara podržava otvaranje humanitarnog koridora za ranjenike iz Ukrajine i da je spremna da se pobrine za njihovo lečenje. Turski ombudsman Šeref Malkoč je ranije izjavio da ta zemlja očekuje da će biti otvoren humanitarni koridor između Rusije i Ukrajine, uz posredovanje Ankafre, kako bi se pružila pomoć deci, ženama i ranjenicima.

Foto: Tanjug/AP

„Dovozili smo ranjenike iz Sirije, Azerbejdžana i Libije, lečili ih u svojim bolnicama i vraćali ih nazad. To je naša humanitarna obaveza. Nastavićemo da radimo u tom pravcu“, rekao je Erdogan, obraćajući se učesnicima međunarodne konferencije o ljudskim pravima u Ankari.
 

 

RUSI OSETILI UKUS POBEDE! Soledar je GOTOVA PRIČA, stežu se KLEŠTA oko BAHMUTA, pad grada dovešće do RASPADA KIJEVSKIH SNAGA?!



London planira da isporuči Kijevu tenkove
 

Britanska vlada potvrdila je da London planira da dostavi tenkove Ukrajini, prenosi list „Fajnenšel tajms“, pozivajući se na portparola kabineta britanskog premijera Rišija Sunaka.

„Ubrzavamo našu podršku Ukrajini (isporučujući) vojnu tehnologiju sledeće generacije koja će pomoći da se pobedi u ovom ratu... Jasno je da borbeni tenkovi mogu dati Ukrajincima mogućnost da preokrenu tok rata“, rekao je portparol.
 

 

Putin političar godine u Rusiji

Zašto da ginemo ako napuštamo grad

 

Glavno iz brifinga Ministarstva odbrane:

- Ruski lovci oborili su ukrajinski Su-27 u mestu Popov Jar u DNR;
- Oslobođeno je selo Podgorodno kod Soledara;
- Soledar je blokiran sa severa i juga, jedinice ruskih Vazdušno-desantnih snaga i Vazdušno-kosmičkih snaga izvode napade na uporišta protivnika;
- Likvidirano je 80 vojnika 61. mehanizovane i 17. tenkovske brigade ukrajinske vojske u Donjeckom pravcu;
- U području Kupjanska likvidirano je više od 30 ukrajinskih vojnika;
- U području Krasnog Limana likvidirano je oko 90 ukrajinskih vojnika;
- Uništen jedan američki sistem M-777 u DNR.

 

 

Kijev i Moskva dogovorili razmenu 40 zarobljenika u Ankari

Ruski poverenik za ljudska prava Tatjana Moskalkova izjavila je danas da je na sastanku sa ukrajinskim kolegom Dmitrom Lubincem dogovorena razmena 40 ratnih zarobljenika, prenosi Rojters.

Sastanak je održan u hotelu u turskoj prestonici Ankari, na marginama konferencije ombudsmana Turske, Ukrajine i Rusije, navodi britanska agencija.

Moskalkova je danas na Telegramu saopštila da je sa Lubincem razgovarala  o pitanjima pružanja humanitarne pomoći građanima dve zemlje, a ukrajinski ombudsman je pre sastanka u Turskoj rekao da bi glavna tema razgovora trebalo  da bude „povratak naših heroja", upućujući na razmenu zatvorenika.

 

Foto: Reuters

Ukrajina negira da su Rusi zauzeli Soledar!


Ukrajinska vojska demantovala je danas da su ruske snage preuzele kontrolu nad istočnim gradom Soledar i navela da se intenzitet borbi u tom području može uporediti sa sukobima tokom Drugog svetskog rata. 

Portparol istočne vojne komande Sergij Čerevati rekao je za ukrajinsku televiziju da je bitka za Soledar važna i da ukrajinske snage nisu dozvolile ruskim snagama da probiju linije fronta, prenosi Rojters.

"Grad nije pod kontrolom Ruske Federacije. U toku su žestoke borbe. Situacija je tamo komplikovana", naveo je on. 

Kako je dodao, ukrajinska vojna komanda radi na tome kako da stabilizuje situaciju kako bi imala "maksimalan uticaj na neprijatelja, a minimalne gubitke po Ukrajinu". 

Rojters napominje da nije mogao nezavisno da proceni situaciju na terenu.  

Kremlj je prethodno danas saopštio da napreduje u vojnim operacijama oko grada Soledara, ali da treba sačekati zvanična saopštenja o zauzimanju grada, prenosi RIA Novosti.
Vođa proruskih snaga u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici Denis Pušilin rekao je da je Soledar zauzet, prenosi TAS S.

Prethodno je sinoć vođa ruske paravojne "Vagner grupe" Jevgenij Prigožin naveo da su njegove snage dovršile preuzimanje Soledara. Kijev je ranije saopštio da se njegove snage drže na 
 

 

UKRAJINCI SABIJENI U 'KOTAO' U CENTRU SOLEDARA! Vazdušno-desantne jedinice plombirale grad sa juga i severa, u toku žestoki udari na preostale snage Kijeva!

 

Rusi idu ka Bahmutu

Ruske trupe zauzele su selo Podgorno, u području Soledara. Ovo selo, koje se nalazi jugozapadno od Soledara, graniči se za Artjomovskom (Bahmut).

 

Amerikanci direktno umešani u sukob u Ukrajini?

 

Prigožin: Borci "Vagnera" preuzeli kontrolu nad celim Soledarom

Osnivač ruske privatne paravojne organizacije "Vagner" Jevgenij Prigožin rekao je da su njeni pripadnici preuzeli kontrolu nad celom teritorijom Soledara u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), ali da su borbe nastavljene u centru grada.

„Jedinice PMC „Vagner“ su preuzele kontrolu nad celom teritorijom Soledara. U centru grada je formiran džep u kojem se vode ulične borbe. Broj zarobljenika biće saopšten sutra", naveo je Prigožin u saopštenju objavljenom na stranici njegove kompanije Konkord na platformi "UKontaktu".

Istakao je da su u napadu na Soledar učestvovali samo borci „Vagnera“. 

Dodao je da je ta formacija preuzela kontrolu i nad rudnicima soli u gradu, prenose RIA Novosti.

Agencija je objavila i fotografije za koje navodi da su sa mesta događaja, na kojima je i Prigožin.
Prethodno je lider DNR Denis Pušilin rekao da su ruske snage preuzele kontrolu nad centrom Soledara. 

 


 

 

Ruska artiljerija potisnula poljske minobacačke posade u LNR

Ruska artiljerija u LNR, tokom kontrabaterijske borbe, potisnula je ukrajinske posade koje su koristile poljske minobacače od 120 mm, javio je dopisnik RIA Novosti.

Ruska vojska je odredila pravac neprijateljske vatre, izračunala rastojanje do minobacača i prenela koordinate artiljerima. Ciljeve je gađala haubica kalibra 152 mm. Bitka se odigrala u blizini sela Červonaja Dibrova u zoni odgovornosti Zapadnog vojnog okruga.

Vatromet u Harkovu

Kasno sinoć, otprilike u isto vreme kada je objavljena informacija da su Rusi osvojili Soledar i da je počelo čišćenbje preostalih položaja Ukrajinaca, ruske snage pogodile su skladište pirotehnike u Harkovu. Kao rezultat toga, stanovnici su skoro 20 minuta gledali vatromet u čast uspeha ruskih trupa.

 

 

 

Oružane snage Ukrajine miniraju sever Kijevske oblasti u iščekivanju nove ofanzive ruske vojske

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vasilije

pre 1 godinu

Na veliku zalost pro ruskih ciatatelja Soledar ipak nije pao, celi zapadni del je jos u rukama ukrajinaca, a za vreme protivnapada ukrajinske mehanizovane brigade prema centru za deblokiranje grupe ukrajinskih vojnika opkoljenih tamo, cak je i sam Pirozgin morao da bezi ( snimci na Telegramu)...Ali padom Soledara se ne dobija nista, nova linija odbrane sa betonskim bunkerima i 5 redova rovova se nalazi samo na 2km od grada a ako se ona ne probije, linije snadbevanja sa severa prema Bahmutu ostaju otvorene. P.S. Nazalost nakon slikanja u delu rudnika soli i odlaska Pirozgina u centar, neko je neoprezno aktivirao minu iznenadjenja i tako eksplozijom je urusen dalji pristup u rudnik, na mestu je poginulo okolo 10-ak pripadnika vagnera i jos su 20-rica zatrpani u rudniku...

el schabany

pre 1 godinu

au Vasilije pa ti si jahao metlu u zoni Soledara....rudnici soli nemaju samo jedno okno.....fora je u tome sto su sada linije snabdevanja ukrajinske strane u dometu prenosnih sistema ruske artiljerije.....a to znaci da svako snabdevenje moze biti onemoguceno. To opet znaci da se sa izlozenih polozaja mogu gadjati pozicije ruske artiljerije...a to znaci da pozicije sa kojih se gadja ruska artiljerije postaju ciljevi ruskih dronova.....i tako u krug....dok neko ne spusti zavesu na ovaj sukob slovenskih naroda i svih vrsta placenika...

bosko

pre 1 godinu

pa vasilije okusiga ti kad sve znas i navijas javi se popu Šimi on zna bolje od tebe

veljko

pre 1 godinu

U drugom SV,ratu najveci heroj ruske vojske bio je;Marsal Zukov.Sada je to novi ruski Marsal.Jevgenij Prigozin.Uraaa!Rusiji je sudjeno da ponovo jurisa na Berlin.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija