• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/CNN

11.01.2023

14:42

UKRAJINSKI VOJNIK IZ GROTLA PAKLA POSLAO KIJEVU PORUKU! "Soledar je pod Vagnerovcima, zašto da umiremo ako ćemo sutra napustiti grad?" (VIDEO)

twitter.com/printscreen

Vesti

UKRAJINSKI VOJNIK IZ GROTLA PAKLA POSLAO KIJEVU PORUKU! "Soledar je pod Vagnerovcima, zašto da umiremo ako ćemo sutra napustiti grad?" (VIDEO)

Podeli vest

Jedan ukrajinski vojnik koji se bori na istočnoj strani Soledara za CNN je rekao da je situacija u istočnom gradu "kritična", kao i da je broj poginulih toliko visok da "niko ne broji mrtve".

- Situacija je kritična, teška. Održavamo se koliko možemo do kraja - rekao je vojnik.

Kako javlja CNN, reč je o vojniku iz 46. vazdušno-mobilne brigade, koji brani Soledar od ruskih snaga i Vagnerovih plaćenika, a CNN je odlučio da ga ne identifikuje iz bezbednosnih razloga.

Vojnik je rekao da od utorka uveče nije bilo jasno koliki deo grada je pod ruskim snagama.

- Niko ne može sa sigurnošću da kaže koliko ima mrtvih i ranjenih. Jer niko sa sigurnošću to ne zna. Ni jednu osobu. Ne u štabu. Ne bilo gde. Pozicije se stalno zauzimaju i ponovo zauzimaju. Ono što je danas bilo naše utočište, sutradan postaje Vagnerovo. Postoji ogromna siva zona u gradu za koju svi tvrde da kontrolišu, [ali] to je samo prazna reklama - rekao je vojnik.

U međuvremenu, objavljen je video snimak na Tviteru, za koji se tvrdi da predstavlja dokaz da se ruske snage nalaze u centru Soledara.

S druge strane, pojavili su se i snimci ukrajinskih vojnika. Navode da se lokalne bitke vode s vremena na vreme, te i da je artiljerija aktivna s obe strane, ali da je situacija još pod kontrolom.

Takođe, vojnik je rekao da veruje da će ukrajinski vojni lideri na kraju da odustanu od borbe za Soledar i zapitao se zašto to uvek nisu uradili.

- Svi razumeju da će grad biti napušten. Svi to razumeju. Samo želim da razumem šta je poenta. Zašto umreti, ako ćemo ga ipak napustiti danas ili sutra? - upitao je on.

Podsetimo, ruska plaćenička grupa Vagner saopštila je da je preuzela kontrolu nad Soledarom, gradom rudnika soli u blizini grada Bahmuta, gde su borbe takođe bile žestoke dok Rusija pokušava da zauzme ceo Donbas u istočnoj Ukrajini.

- Vagnerove jedinice preuzele su kontrolu nad celom teritorijom Soledara - rekao je Prigožin.

On je dodao da se vode borbe u centru grada, zbog čega je neizvesno kolike su razmere kontrole ruske grupe nad Soledarom.

Agencija Frans pres navela je da izjave vođe Vagnera nije bilo moguće potvrditi iz drugih izvora.

Ukrajinska vojska je demantovala te navode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija