• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.01.2023

13:39

ZAPAD BI DA SUDI RUSIMA! Evropski parlament USVOJIO rezoluciju o OSNIVANJU TRIBUNALA za istragu "AGRESIJE RUSIJE NA UKRAJINU"

Printscreen

Vesti

ZAPAD BI DA SUDI RUSIMA! Evropski parlament USVOJIO rezoluciju o OSNIVANJU TRIBUNALA za istragu "AGRESIJE RUSIJE NA UKRAJINU"

Podeli vest

Evropski parlament usvojio je velikom većinom glasova rezoluciju kojom se poziva na osnivanje tribunala za istragu „agresije Rusije na Ukrajinu“

U rezoluciji, usvojenoj sa 472 glasa za, 19 protiv i 33 uzdržana, uzete su u obzir prethodne rezolucije: protiv nekažnjivosti za ratne zločine u Ukrajini, koja je usvojena u maju, i priznavanje Rusije kao državnog sponzora terorizma, iz novembra.

Specijalni međunarodni tribunal mora imati jurisdikciju da istražuje ne samo Vladimira Putina i političko i vojno rukovodstvo Ruske Federacije, već i Aleksandra Lukašenka i političko i vojno rukovodstvo u Belorusiji, piše u rezoluciji.

Takođe se navodi da Evropski parlament „snažno veruje da bi osnivanje ovog specijalnog tribunala za zločin agresije poslalo veoma jasan signal i ruskom društvu i međunarodnoj zajednici da Putin i rusko političko i vojno rukovodstvo mogu biti osuđeni za zločin agresije u Ukrajini".

U rezoluciji se naglašava da bi osnivanje ovog tribunala takođe bio jasan signal političkoj i poslovnoj eliti u Rusiji i ruskim saveznicima da više nije izvodljivo da se Ruska Federacija pod Putinovim vođstvom vrati na „uobičajene odnose sa Zapadom.“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miroljub

pre 1 godinu

I dalje misle da su neko i nešto. kad se bude sudilo Amerima za Vijetnam, Irak, Iran, Avganistan, Libiju, Siriju, Jordan.......tada će se suditi i Rusima. Nećim moraju zamajavati javnost.

Penzionerj

pre 1 godinu

Kada vi budete osudjeni za masovne agresije i genocide tek tada se može razgovarali o pravednoj vojnoj akciji jakih Ruskih vojnika i civila koji se bore za uništenje fašizma a zašta ste se vi borili, da bi porobili i izvukli materijalu dobit. Došao vam je kraj svega.

Romi

pre 1 godinu

Mislim da ce konacno kad Rusija pobijedi i nestane nato biti formiran medjunarodni sud koji ce suditi svim zivim zapadnim ucesnicima ne samo u ovom ratu nego svim agresijama u zadnjim decenijama.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15