• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

25.04.2023

22:58 >> 20:25

DRON IZNAD KREMLJA! LAŽ DA PUTIN ŽIVI U BUNKERU! OBJAVLJENO ŠTA SE DOGAĐA U HERSONU! ŠVEDSKA PROTERUJE RUSKE DIPLOMATE! Zaustavljen napad ukrajinske avijacije na Dnjepru! Kod Moskve pronašli novi dron!

Tanjug/AP

Vesti

DRON IZNAD KREMLJA! LAŽ DA PUTIN ŽIVI U BUNKERU! OBJAVLJENO ŠTA SE DOGAĐA U HERSONU! ŠVEDSKA PROTERUJE RUSKE DIPLOMATE! Zaustavljen napad ukrajinske avijacije na Dnjepru! Kod Moskve pronašli novi dron!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 426. dan.

Putin potpisao ukaz

Mere mogu biti uvedene protiv hartija od vrednosti i akcija u ruskim pravnim licama

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o merama u slučaju zaplene ruske imovine u inostranstvu.

Dron iznad Kremlja

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, objavio je na Telegramu snimak moskovskog Crvenog trga zabeležen iz ptičje perspektive.

Kremlj: Laž je da Putin živi u bunkeru i da koristi dvojnike

Kremlj je odbacio teze da Putin koristi dvojnike. Kažu da su to laži. Portparol Kremlja Peskov je takođe demantovao glasine da Putin većinu vremena provodi u bunkeru.

Verovatno ste čuli da ima mnogo dvojnika koji rade za njega dok on sedi u bunkeru“, rekao je Peskov na konferenciji u Moskvi. „Još jedna laž“, dodao je, smejući se.

„Vidite i sami kakav je naš predsednik: on je uvek bio i sada je megaaktivan, a oni koji sa njim rade teško mogu da ga prate“, dodao je Peskov.

"Naravno, on ne sedi ni u kakvim bunkerima. I to je laž", rekao je on.

Kremlj je takođe smatrao prikladnim da više puta odbaci spekulacije da je Putin bolestan.

MUNJEVIT PREPAD! Snage Kijeva objavile šta se dešava u Hersonu! 

 

"Opustošenje!"

 

Švedska proteruje 5 ruskih diplomata!


Švedske vlasti proglasile su pet ruskih diplomata personama non grata, izjavio je danas švedski ministar spoljnih poslova Tobijas Bilstrem.

- Švedska proteruje pet ruskih diplomata - rekao je Bilstrem u intervjuu za SVT.

Ministarstvo spoljnih poslova Švedske pozvalo je ruskog ambasadora Viktora Tatarinceva i obavestilo ga o ovoj odluci, prenosi Interfaks.

Prema Bilstromovim rečima, Stokholm doneo takvu odluku zbog  postupaka diplomata koji su „nespojivi sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima”.

Ministarstvo spoljnih poslova Norveške proglasilo je 13. aprila 15 radnika ruske ambasade personama non grata zbog sumnje da su se bavili špijunažom.
 

 

NOVO ŽARIŠTE! SVET SE PRIPREMA ZA KRVAV SUKOB!

Foto: Reuters/AP

Su-25 oboren tokom pokušaja napada u Hersonu

Neprijateljski jurišni avioni su se kretali ka ostrvima na Dnjepru, prvog je pogodila raketu naših lovaca i srušili se nedaleko od obale. Drugi je u strahu odjurio sa ruskih položaja - pišu ruski ratni reporteri.

 


 

 

Politiko: Ukrajina šalje lažne signale


Ukrajina nastoji da pošalje što više lažnih signala kada je reč o mestu i vremenu potencijalne kontraofanzive, piše "Politiko".
 

Novi napad dronova kod Moskve


U Bogorodskom okrugu, Podmoskovlje, pronađeni su ostaci drona, trećeg koji je za dva dana u toj oblasti, saopštili su za Sputnjik predstavnici Službe za vanredne situacije.

Dron je pretrpeo manja oštećenja, a eksplozivne naprave u njemu nije bilo.

Juče je kod Noginska, takođe u Podmoskovlju, pao dron težine 100 kilograma sa motorom američke proizvodnje.

Bespilotna letelica se raspala na delove. Nikakve municije nije bilo. Kasnije tokom dana u istoj oblasti pronađeni su ostaci još jednog drona.

Policija utvrđuje kome pripadaju dronovi i odakle su lansirani.
 

EU izdvaja veliki novac za Ukrajinu

Evropska unija izdvojila je još milijardu i po evra za Ukrajinu u okviru makrofinansijske pomoći, saopštila je predsednica Evropske komisije Ursula fon de Lajen.

Rusi gube strpljenje, kreće najbrutanija faza rata!

 

Ruski jurišni odredi uz pomoć tenkova zauzimaju položaje ukrajinskih snaga

 

 

 

Rusi šalju moćno superoružje na ukrajinski front

Oružane snage Rusije počele su da koriste najnovije tenkove T-14 Armata za gađanje ukrajinskih položaja, prenose danas RIA Novosti pozivajući se na upućeni izvor.

 

Ambasadoru Moldavije uručena protestna nota


Ambasador Moldavije u Rusiji pozvan je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova gde mu je uručena protestna nota zbog odluke Kišinjeva da jedno gruskog diplomatu proglasi za nepoželjnu osobu.

U noti koji je primio ambasador Lilijan Darij navodi se da ruska strana proteruje jednog zaposlenog moldavske ambasade u Moskvi i izražava se odlučan protest zbog neprijateljskih poteza Moldavije.
 

Njujork tajms: Kijev će do kraja aprila imati 12 brigada sa po 4.000 vojnika


Kijev će do kraja aprila imati 12 brigada sa po 4.000 vojnika svaka, a ofanzivu planira u maju, piše „Njujork tajms“ pozivajući se na procurela dokumenta Pentagona.

SAD i saveznici u NATO obučavaju i snabdevaju devet brigada.
 

Ruske snage uništile ukrajinska uporišta na kupjanskom pravcu

Ruske snage uništile su uporište protivnika i devet skrovišta u pravcu ka Kupjansku, rekao je za Sputnjik oficir, predstavnik pres centra grupe "Zapad" Jaroslav Jakimkin.

Takođe su sprečena tri pokušaja da se izvrši smena ukrajinskih jedinica.

Maročko: Ukrajinci spremaju ofanzivu u LNR

Ukrajinske diverziono-obaveštajne grupe aktivirale su se na delu fronta kod Kupjanska, rekao je vojni ekspert Andrej Maročko. On je takođe izjavio da su Ukrajinci koncentrisali snage i tehniku za ofanzivu u LNR.

 

ŠOK ZA RUSE! UKRAJINCI PREŠLI DNJEPAR, NADIRU KA ISTOKU?!

Foto: Reuters/Deep State

Ruske avio-bombe prave pakao Ukrajincima

Rusija sve češće napada Ukrajinu navođenim avio-bombama, pokazuju informacije ukrajinske vojske. Ranije je rusko vazduhoplovstvo samo sporadično koristilo takvo oružje, ali poslednjih nedelja svakoga dana i do 20 takvih bombi pada duž čitave linije fronta.

Žestoke borbe kod Avdejevke, izveštaj ukrajinskih analitičara: ruska vojska gura odbranu Oružanih snaga Ukrajine, napredujući iz 4 pravca
 

▪️ Operativna situacija na pravcu Avdejevke: teške borbe se nastavljaju u svim oblastima.

▪️ Posebno je teško u oblasti Opitni-Vodiani, gde Oružane snage RF pokušavaju da se probiju na sever.

▪️ Severno od Vodjanja, ruske trupe pokušavaju da napreduju duž šumskih pojaseva prema selu Severnoje i selu Tonenkoe.

▪️ U Pervomajskom i severno od njega situacija je takođe veoma teška, ruske trupe pokušavaju da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine.

▪️ U samom Pervomajskom, borbe se nastavljaju u sivoj zoni između jezera Izmailovski i Moika.

▪️ Ruska armija napreduje od Krasnogorovke ka zapadu, ima izvesnog uspeha.

▪️ Južno od sela Nevelskoje, ruske trupe su uz podršku tenkova napale položaje Oružanih snaga Ukrajine u šumskom pojasu.

▪️ Od Novobahmutovke Rusi kreću na sever ka Aleksandropolju, ali ih sputava brdo.

 

 

Snimak razornog dejstva "pametnih bombi" u Ugljedaru

Dron snimio rad „pametnih bombi“ u Ugljedaru - masovno rušenje višespratnica pretvorenih u baze Oružanih snaga Ukrajine

Na snimku bespilotne letelice jasno se vide razaranja od vazdušnih udara. Ranije je saopšteno da Oružane snage Ukrajine pretvaraju višespratnice u svoje tvrđave i baze, sa stanovima kao vatrenim tačkama, pišu ruski izvori. Na krovovima, ukrajinske snage postavljau osmatračnice i koriguju vatru.

 


 

 

Ukrajinski piloti stigli na obuku u Arizonu

 Ukrajinski piloti stigli u bazu američkog ratnog vazduhoplovstva u Arizoni, proučavaće svoje veštine za potencijalne letove na lovcima F-16 - Glas Amerike

U isto vreme, primećuje se da letači neće moći brzo da se preobuče da kontrolišu zapadne lovce nove generacije.

- Ukrajinski piloti su odlični, ali ovde imamo posla sa sasvim drugom vrstom modernog lovca. Mislim da bi oni bili prvi koji bi shvatili da je potrebno vreme da se nauči i savlada veštine za upravljanje novim tipom aviona, posebno naprednim kao što je F-16 - rekao je bivši američki pilot Dan Hampton za publikaciju.

Blato pravi velike probleme na frontu

 

 

Kirbi: Abramsi u Nemačkoj samo za obuku

Američki tenkovi Abrams prebačeni u Nemačku namenjeni su samo za obuku ukrajinske vojske, uveravaju SAD

- Ovi tenkovi neće biti korišćeni u borbi - rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi.

Foto: Reuters

Podsetimo, ranije je objavljeno da će SAD krajem maja poslati 31 tenk Abrams u Nemačku za obuku oko 250 ukrajinskih vojnika, a za to će biti potrebno oko 10 nedelja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srba

pre 1 godinu

Jel vide lao taj Bahmut??? Pa jos juce i prekjuce su bili ogromni naslovi da ukrajinci bacaju oruzije i beze iz Bahmuta, i sta se sad desilo? Jel to opet neko vadio vesti "iz toaleta"? Kod Ugljrdara( Vuhledara), rusi e nemaju drugu mogucnost nego da ga ruse bombama i art vatrom je svi napadi do sada su zavrsili sa katastrofalnim gubicima za ruse koji su se uvek zaglavljivali u minskim poljima isored grada uostalom zato je i general Muradov smenjen. Ugljedar brsne 2 ukrajinske brigade i 1 bataljon protiv 5 ruskih brigada

Marcco

pre 1 godinu

Osnovna obuka za F-16 traje 6 do 12 meseci, zavisno od verzije aviona i dodatnih 18 meseci za uvežbavanje borbenih dejstava. Doduše, ako je obuka ograničena na "poleti, uz puno sreće doleti i ispusti bombe, pa se snalazi za dalje" onda verovatno može i 2 meseca.

Rale

pre 1 godinu

LAZ da je sin Dimitrija Peskova bio na frontu pod drugim imenom u vagneru kao artiljerac. U vremenu kad je navodno bio "na frontu" podtoji dva snimka njegovog vozila tesla , sa nadzornih kamera u Moskvi, kako pravi saobracajne prekrsaje zbog brze voznje, a na jednom snimku se odlicno vidi njegovo lice kada ga je policija zaustavila zbog prekrsaja. Portal Meduza je jsvno objavio snimke na Telegramu. Navodni boravak na frontu je samo pokusaj da se "opere" sin Peskova posle onog debakla sa intervjuom na pocetku mobilizacije.

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15