• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

30.04.2023

23:10

UKRAJINA GORI, RUSI PODIGLI 21 STRATEŠKI BOMBARDER! U toku ODMAZDA ZA KRIM, rakete padaju po glavnom skladištu ukrajinske vojske!

Vesti

UKRAJINA GORI, RUSI PODIGLI 21 STRATEŠKI BOMBARDER! U toku ODMAZDA ZA KRIM, rakete padaju po glavnom skladištu ukrajinske vojske!

Podeli vest

Ruske vazdušno-kosmičke snage večeras su oko 23 časa po moskovskom vremenu, iz čak 21 strateškog bombardera TU-95MS i TU-160 izveli masovni raketni napad na Ukrajinu u znak odmazde za raketiranje skladišta nafte na Krimu i smrt četri osobe u raketiranje jednog sela u Nrjnskoj oblasti.

Na meti krstarećih raketa H101 i H 555 našli su se ciljevi širom Ukrajine. Najgore je prošao grad Pavlodar u Dnjepropetrovskoj oblasti.

U ovom području je eksplodiralo skladište municije ukrajinske vojske. Od siline detonacija ceo grad je osvetljen i odjekuju detonacije.

Očevici kažu da se detonacija čula čak 40 km od samog Pavlovgrada i da je u radijusu od 16 kilometara dosta objekata demolirano i oštećeno, dok su na velikom broju popucali prozori.

U skladištu je bilo dosta raketa, kako za PVO sisteme tako i za municiju artiljeriju, tenkove i pešadijU. Postoje neproverene informacije da je pogođeno i čvorište železnice. Inače Pavlovlodar je za Ukrajinski vojsku najveći logistički centar i baza za snabdevanje ukrajinskih trupa na istoku oružjem i municijom.

Takođe, u toku je grupisanje i raketnih fregata Crnomorske flote. Dvema se priključuje još četiri koji nose krstareće rakete kalibar. Pretpostavlja se da sledi operacija odmazde i masovnog raketiranja.

Lokalne vlasti zabranile su civilima da izlaze na ulicu jer detonacije i dalje odjekuju.

Prema poslednjim procenama učestvovaće ukupno 11 brodova i dve podmornice klase "Kilo" nosači krstarećih raketa.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12