• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tvfront

19.05.2023

06:15

RUSI PROMENILI TAKTIKU! NEPOGREŠIVO TUKU SVUDA PO UKRAJINI! Tačktička avijacija gađa neprestano, strateška pauzira dva dana, a onda...

Reuters/AP/Printscreen

Vesti

RUSI PROMENILI TAKTIKU! NEPOGREŠIVO TUKU SVUDA PO UKRAJINI! Tačktička avijacija gađa neprestano, strateška pauzira dva dana, a onda...

Podeli vest

Od 1. maja 2023. godine lansiranja krastarećih raketa H-101, H-555, H-22 i hiperzvučnih raketa tipa Кinžal u kombinaciji za dronovima na ciljeve u Ukrajini izvode se skoro svakih 48 sati.

Ruski raketni napad koji su izveli bombarderi strateške avijacije i bombarderi dugog doleta uz saradnju Crnomorske flote i raketnih jednica kopnene vojske u noći sreda na četvrtak se smatra jednim od najžešćih udara na ciljeve u Ukrajini u poslednjih mesec dana.

Rusi su ovaj put primenili novu taktiku vazdušnih napada na Ukrajinu.

Ruska strateška avijacija već nekoliko dana uz kraće pauze izvodi intenzivne raketne napade na istoku i severu Ukrajine, a povremeno i na ciljeve u srednjoj i zapadnoj Ukrajini zbog čega se vazdušna opasnost proglašava u etapama na čitavoj teritoriji Ukrajine.

Foto: Printscreen Telegram

Za razliku od strateške avijacija koja radi sa prekidima, taktička avijacija radi neprestano uprkos nedavnom gubitku dva borbena aviona Su-35 i Su-34, kao i helikoptera za elektornski rat Mi-8 Mtsh.

Taktička avijacija dnevno na ukrajinske ciljeve izevde do 10 avio-udara bombama težine 250 i 1.500 kg po taktičkoj pozadini i ukrajinskim položajima na liniji fronta na samom istoku zemlje

 

Foto: Tanjug/AP

Rusija je zaključno sa 18. majem izvela 9 velikih vojnih udara na ukrajinske ciljeve za punih 18 dana.

Na meti raketnih jednica, Crnomorske flote i strateške avijacije nalaze se vojna skladišta, depoi borbene tehnike, skladišta goriva, položaji protivvazdušne odbrane komandni centri, kao i ključna infrastruktura poput mostova na jugozapadnom pravcu prema granici sa Rumunijom, koji je jedan od koridora preko koga Ukrajina doprema naoružanje u Odesku i Nikolajevsku oblast.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija