• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.06.2023

11:53

KO JE KRIV ZA HAOS U RUSIJI?! BRATISLAV DIKIĆ: TREBALO JE DA IH SPALE NA FRONTU! Bivši šef Žandarmerije za Informer TV o pokušaju puča grupe Vagner!

Informer TV

Vesti

KO JE KRIV ZA HAOS U RUSIJI?! BRATISLAV DIKIĆ: TREBALO JE DA IH SPALE NA FRONTU! Bivši šef Žandarmerije za Informer TV o pokušaju puča grupe Vagner!

Podeli vest

Bratislav Dikić, bivši šef srpske Žandarmerije, policijski general u penziji, govorio je za Informer TV o pokušaju puča u Rusiji od strane privatne vojne grupe Vagner, pod komandom Jevgenija Prigožina.

Prema njegovim rečima, očigledno je da u ovoj situaciji najviše zakazala ruska Federalna služba bezbednosti.

- Mora da se reaguje odlučno, ovo su krizne situacije. Ovakve formacije uvek imaju obaveštajce bezbednjake izveštavaju šta se dešava u jedinici, imaju sve informacije, plaćeničke formacije tako fuknkcionišu. Zakazali su oficiri FSB-a, koji su morali da imaju isto sve te informacije - rekao je Dikić u specijalnoj emisiji Informer televizije.

Bivši šef srpske Žandarmerije smatra da je ruska vojska pogrešila što problem nije rešila u korenu.

- Do sada smo bili svedoci neodlučnosti Šojgua, trebao je da donese pravu odluku i predloži Putnu mere protiv Prigožina nakon prve izjave protiv države. Nisu ozbiljno shvatili iz tajnih službi i FSB-a njegove izjave, to je trebalo rešiti još na teritoriji Ukrajine. Neozbiljna država stalno odugovlači sa odlukama, a problem mora odmah da se reši u korenu. Da su njih spalili negde na frontu, ostale formacije ruske armije bi videle šta se dešava sa izdajnicima - kaže on.

Dikić je za Informer TV rekao da je Prigožinu odavno trebalo poslati jasnu poruku.

- Oni su jasno i odlučno trebali da kažu da će biti uništen i da će svi biti likvidirani. Svako ko oružjem hoće da preuzme vlast treba tako da prođe - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pax_orion

pre 10 meseci

Kriv je putin nitjko drugi :D svaki kepec ima megalomanske ambicije i opet svaki kepec završi sa jajima na banderi :D

Max

pre 10 meseci

Izvinite sta cu da se tako izrazim ali "glup pandur ostaje glup pandur", sta zandar zna o vojnim stvarima, trebali ste da pozovete neko vojno lice, ovaj samo zna da mlati demonstrante i ulizuje se sefovima i IQ od toga mu ne ide dalje, kakv je on ekspert za vojni udar...pffff... nego covek doso damoze da se pohvali po familiji kako je 'uspeo", jer se pojavio na televiziji...

sto posto mozda

pre 10 meseci

znaci bio im je dobar dok je krvario po novoj rusiji a sada kada ukazuje na javasluk u ruskoj vojsci on je izdajnik.

Puzo

pre 10 meseci

Dukić je još jedan u nizu kretenskih proruskih i Putinov dupelizac, ruska vojska je još u prvih 3-4 meseca napada na Ukrajinu potpuno izgubila sve vojne snage koje su nešto vredile. Koga da pošalju na Wagnerovce? Wagnerovci su glavne snage koje su se celo vreme i borile a sada su do zuba naoružani krenuli na Moskvu. Čeka se idućih 2-3 dana da se vidi šta će ostali oligarsi odlučiti i kome će se prikloniti!!!

Milovan

pre 10 meseci

I to nam priča General koji je uhapšen u crnoj gori kao malo dete. A sto tada nije predvideo sta mu se sprema. Nego kao gluv uleteo i zavrsio u zatvoru. A sada zna sta se desava u Rusiji. Smešan je . U Rusiji je ista situacija kao kod nas,nesposobni Generali I korumpirana. Jedino valjaju Ceceni i Vangerovci. A vojni vrh je nula. Isto kao u Srbiji za vreme rata. Samo su se bogatiji.

nele

pre 10 meseci

...vidjeli smo sta ste vi napravili sa RSK iz begorada ....unistili ste sve sto je bilo srpsko dole moze vas biti sramota takvi kao taj .....sve pametnjakovicc do pametnjakovica..

Ratko

pre 10 meseci

Sojgu je i kriv za sve jer krije podatke i neko iz njegove okoline ako i ne on sam otkriva polozaje. Njegova deca studiraju u bruitaniji ,o cemu mi ovde govorimo ... i nije tacno da je Prigozin pravio puc ,lazi ....... Sojgu je isti onaj stapski pacov kao i kod nas sto su bili ,sede u Moskvi i pametuju dok pravi borci ginu na frontu......

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija