• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

28.06.2023

14:58

Opšta panika na Baltiku! Ukrajinci tvrde: Vagner će ih pregaziti za 4 sata, a onda referendum!

Reuters/Tanjug/AP

Vesti

Opšta panika na Baltiku! Ukrajinci tvrde: Vagner će ih pregaziti za 4 sata, a onda referendum!

Podeli vest

Svojim napadom na Moskvu, privatna vojna kompanija „Vagner“ je pokazala da joj neće biti teško da probije Suvalki koridor iz Belorusije sa ulaskom u Vilnjus, izjavio je ukrajinski ekonomista i politikolog Oleg Soskin.

- Ako Putin želi da ostane u igri 2024. godine, treba mu neka velika nagrada. Prethodno mu je bila potrebna nagrada, i dobio ju je – Krim. A koja je nagrada sad? Kalinjingradska oblast, probijanjem Suvalki koridora, 70 kilometara preko litvanske teritorije. Dakle, Vagner je pokazao da jednostavno može da pređe 900 kilometara za jedan dan. Proći 70 kilometara preko teritorije Litvanije sa ulaskom u Vilnjus – to je maksimalno 4 sata - rekao je Soskin.

On je izrazio uverenost da u slučaju napada, Letonija, Litvanija i Estonija neće moći „da ponove podvig“ Ukrajine, jer kako on kaže, NATO blok im neće pružiti pomoć.

- Vojske Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država su pobegle iz Avganistana od talibana. Gde su oni u poslednje vreme nešto pobedili? Nigde. Oni mogu samo da se naduvavaju stvari. Jednostavno imaju degenerike na čelu zemalja. Neće moći da zaštite ni Finsku ni Norvešku, jer tamo postoji ogromna zajednička granica sa Rusijom. Ni Švedsku, ni Dansku, ni Estoniju, ni Letoniju ni Litvaniju, ni Poljsku neće moći da zaštite - naglašava politikolog.

On tvrdi da je sve spremno da privatna vojna kompanija ‘Vagner’ uđe u baltičke zemlje i da poveže preko Suvalki koridora Belorusiju sa Kalinjingradskom oblašću.

- Nakon toga će se održati referendum u tim zemljama, gde će reći da su povređena prava ruskih građana, da su prekršeni svi principi UN-a, da se NATO nelegalno proširio tamo, izvršivši agresiju i zauzevši te zemlje. Sve će biti isto kao što je NATO govorio o Jugoslaviji i kada je odvojio Kosovo i Metohiju od Srbije, sve će biti isto kao što je Rusija govorila o Ukrajini - zaključio je Soskin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17