• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.07.2023

15:15

Šta ako Ukrajina uđe u NATO? Rusi spremili nemilosrdan odgovor Alijansi!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Šta ako Ukrajina uđe u NATO? Rusi spremili nemilosrdan odgovor Alijansi!

Podeli vest

Rusija je danas upozorila da bi članstvo Ukrajine u NATO imalo veoma negativne posledice po evropsku bezbednosnu arhitekturu i predstavljalo opasnost i bezbednost po Moskvu, što bi, navela, zahtevalo "jasan i snažan odgovor".

- Morate biti svesni potpuno jasnog i doslednog stava Rusije da će članstvo Ukrajine u NATO-u imati veoma negativne posledice po već polusrušenu evropsku bezbednosnu arhitekturu, kao i da će predstavljati krajnju opasnost i pretnju našoj zemlji, što će zahtevati sasvim jasan i snažan odgovor od nas - rekao je Peskov, prenosi TASS.

On je ocenio da Ukrajina pokušava da izvrši pritisak na zemlje NATO-a kako bi dobila poziv za pridruženje Alijansi.

- Znamo da se zemlje članice Alijanse bave veoma živim razgovorima, posebno zato što će NATO uskoro održati samit i postoje različiti stavovi o tom pitanju. Znamo da kijevski režim pokušava da izvrši pritisak na sve na različite načine kako bi se pobrinuo da što više zemalja pokaže solidarnost po tom pitanju uoči samita - rekao je Peskov.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao je ranije danas da je NATO odlučio da odustane od zahteva da Kijev sledi Akcioni plan za članstvo (MAP), u sklopu puta ka priključivanju Alijansi, što bi, kako je ocenio, skratilo put Ukrajini ka ulasku u NATO.

Lideri NATO će se susresti u utorak i sredu u litvanskom glavnom gradu Vilnjusu gde će pokušati da prevaziđu podele oko ukrajinske želje za članstvom u Alijansi. Lideri zemalja članica NATO okupiće se 11. i 12. jula u Viljnusu u trenutku kada se Alijansa suočava sa, kako definišu u Briselu, najopasnijim i nepredvidivim okruženjem od Hladnog rata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija