• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.07.2023

10:39

Prvi snimci teretnog broda koji gori u Severnom moru! Požar izmiče kontroli, članovi posade skočili u more, tone 3.000 vozila (FOTO, VIDEO)

EPA/Printskrin Tviter/nico

Vesti

Prvi snimci teretnog broda koji gori u Severnom moru! Požar izmiče kontroli, članovi posade skočili u more, tone 3.000 vozila (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Član posade je nastradao, a najmanje 16 ljudi je povređeno nakon izbijanja požara na teretnom brodu oko 27 kilometara severno od holandskog ostrva Amelanda.

Holandska obalska straža je saopštila da požar na panamskom brodu "Fremantle Highway" još gori i da izmiče kontroli. Brod dug 200 metara, koji je bio na putu od Bremerhafena u Nemačkoj do Port Saida u Egiptu, nosio je 2.857 automobila od kojih je 25 električnih. Požar je prijavljen oko ponoći.

Holandski mediji navode da su na brodu bila 23 člana posade. Obalska straža je saopštila da je posada sama pokušala da ugasi požar, ali nije uspela jer se vatra širila veoma brzo i na kraju je brod morao da bude evakuisan.

Portparol obalske straže nije mogao da kaže ko je preminuli član posade i šta je uzrokovalo njegovu smrt. Takođe nije imao informacije koliko su teške povrede povređenih. Sedam članova posade skočilo je preko palube, a ostale su iskrcali helikopteri obalske straže.

- To je veoma veliki požar sa puno dima. Bila je veoma ozbiljna situacija na brodu. Кapetan odlučuje da li će se evakuisati ili ne. U jednom trenutku situacija je bila toliko strašna da je odlučeno da se skoči sa plovila. U vodi su bile spasilačke jedinice koje su izvukle članove posade - navodi holandski Telegraf.

 

 

Šesnaest članova posade prebačeno je na aerodrom Groningen Eelde. Imali su respiratorne problema i prevezeni su u bolnice. Niko od njih nije bio u životnoj opasnosti.

Portparol obalske straže navodi da je teško staviti vatru pod kontrolu na moru i to pogotovo što niko ne može da se ukrca na brod da ga gasi.

- Ako na brod uđe mnogo vode biće ga teško sačuvati - rekao je portparol i dodao da gašenje električnih automobila nije lako i da se ulažu napori da se požar donekle stavi pod kontrolu.

Jedan od scenarija je da će brod potonuti. Brod je već prilično nagnut. Nekoliko brodova za spasavanje je na putu i moraju da stave situaciju pod kontrolu ako teretni brod potone. Portparol obalske straže još ne može da kaže iz koje zemlje dolaze članovi posade.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija