• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.07.2023

18:37

Dosta je bilo zataškavanja, odlučili su da progovore: Svedoci koji su videli NLO na saslušanju u američkom kongresu!

Printscreen/YouTube printscreen

Vesti

Dosta je bilo zataškavanja, odlučili su da progovore: Svedoci koji su videli NLO na saslušanju u američkom kongresu!

Podeli vest

Rasprave o mogućim viđanjima NLO-adobijaju sve veću pažnju poslednjih godina, posebno na Kapitol Hilu.

U Nadzornom odboru Predstavničkog doma počelo je saslušanje o neidentifikovanim vazdušnim pojavama, koje se često nazivaju "UAP-ovi" (Neidentifikovani vazdušni fenomeni) ili "NLO". Saslušanje je prošle nedelje na konferenciji za novinare najavio predstavnik Tim Burčet, prenosi En-Bi-Si Njuz.

Komitet će saslušati trojicu svedoka

Burčet je rekao da će komitet saslušati trojicu svedoka - Dejvida Gruša, bivšeg američkog obaveštajnog zvaničnika, Dejvida Fravora, bivšeg komandanta mornarice, i Rajana Grejvsa, bivšeg mornaričkog pilota, piše Večernji list.

- Grejvs i Fravor tvrde da su uočili UAP-ove - rekao je Burčet, a Gruš je tvrdio da su SAD vratile "netaknuta i delimično netaknuta" vozila neljudskog porekla. Saslušanje je počelo danas i trenutno je u toku. Burčet i drugi poslanici optužili su zvaničnike odbrane da blokiraju kongresne istrage o NLO-ima.

U nedavnom intervjuu, Burčet je tvrdio da jedan od prethodnih svedoka komiteta neće svedočiti „zbog pritiska Pentagona“, dodajući da želi da savezna vlada objavi NLO zapise i dodao da će svedoci „otvoreno govoriti javnosti o njihovim iskustvima“ sledeće nedelje. Portparol Ministarstva odbrane nije odmah odgovorio na zahtev En-Bi-Si Njuza za komentar.

Debate o mogućim viđenjima NLO-a dobijaju sve veću pažnju poslednjih godina, posebno na Kapitol Hilu. Predsednik Senatskog odbora za obaveštajne poslove Mark Vorner rekao je da je zainteresovan da čuje šta će biti rečeno na saslušanju, dodajući da njegov komitet „nastoji da se prema svakom uzbunjivaču odnosi sa ozbiljnošću i poštovanjem“.

Protivljenja sa svih strana da se skine poverljivost podataka u vezi NLO predmeta

Lider većine u Senatu Čak Šumer i senator Majk Raunds predstavili su amandman na godišnji zakon o politici odbrane koji će težiti da se skine poverljivost podataka vezanih za NLO. U maju, NASA-ina komisija zadužena za proučavanje izveštaja o NLO rekla je da stigma vezana za prijavljivanje viđenja NLO-a, kao i uznemiravanje ljudi koji ih istražuju, možda ometaju napore da se utvrdi njihovo poreklo.

Iako je najmanje jedan demokrata pomogao republikanskim kolegama da poguraju to pitanje, članovi kažu da su se suočili sa protivljenjem sa različitih strana i da su videli da su svedoci odustali, prenosi Politiko.

 

 

 

 

Ima li dokaza koji povezuju NLO sa vanzemaljskim životom?

Pentagon je u aprilu zabeležio oko 650 incidenata koji uključuju neidentifikovane letelice, što je povećanje u odnosu na januarski izveštaj Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe od 510 incidenata. Iz tog ranijeg izveštaja, 171 viđenje uključivalo je „neobične karakteristike leta ili performanse“.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da administracija ozbiljno shvata problem NLO. Pentagon je uspostavio čitavu organizaciju koja pomaže u prikupljanju i koordinaciji izveštavanja i analize viđenja UAP-a u vojsci.

- Nije bilo koordinisanih i integrisanih napora da se to uradi ranije - rekao je Kirbi. Međutim, Kirbijev izlazak nije uverio Burčetta.

- Ne govore istinu. Saslušanja koja su održali bila su lažna - prokomentarisao je Burčet.

NLO su često sinonim za vanzemaljce u popularnoj kulturi, ali inicijalni izveštaj Pentagona objavljen 2021. godine nije pronašao dokaze koji povezuju neidentifikovane objekte sa vanzemaljskim životom.

Pentagon je primio stotine izveštaja o NLO-ima poslednjih godina, od kojih se čini da su mnogi baloni ili bespilotne letelice, prema prošlogodišnjem izveštaju Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija