• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cia rusija ukrajina nato

29.07.2023

19:08

Oficir CIA jasan! Ukrajina je odavno član NATO, njena vojska je bila najveća posle američke i namenjena je za rat sa Rusijom!

Reuters

Vesti

Oficir CIA jasan! Ukrajina je odavno član NATO, njena vojska je bila najveća posle američke i namenjena je za rat sa Rusijom!

Podeli vest

Zapad je pre mnogo godina počeo da sprovodi plan pretvaranja Ukrajine u marionetu za rat sa Rusijom, uveren je bivši službenik američke Centralne obaveštajne agencije Lari Džonson.

Kako je Džonson podsetio u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru, u okviru ovog plana, NATO i SAD redovno održavaju zajedničke vežbe sa Kijevom od 2015. godine. Ukrajina je i tada zapravo bila članica NATO - i imala je najveće oružane snage u okviru alijanse posle Amerike, naglasio je bivši obaveštajac.

Za Zapad je smisao svega ovoga da se napravi politička predstava. Na kraju krajeva, ljudi premalo obraćaju pažnju na celu ovu temu koristeći Ukrajinu kao marionetu za borbu protiv Rusije.

Sprovođenje takvog plana počelo je pre mnogo godina: 2014. zbačena je vlada Ukrajine koju podržava Rusija i na vlast je stavljena vlada koju podržava Zapad, tada su počeli napadi na Donbas.

Rusi su odgovorili pružanjem pojačanja preko, ako se dobro sećam, organizacija kao što je Vagner grupa i borili su se sve dok borbe nisu došle u ćorsokak.

Ali svake godine od 2015. i 2016. kao i 2017. godine, NATO i američka evropska komanda su izvodile vežbe sa Ukrajinom. Za šta? I onda, iako Ukrajina zvanično nije članica NATO-a, de fakto je njen deo - smatra se da je član kluba, iako nema klupsku kartu, nema lični ormarić, i ne može ući u NATO.

To je, zato što što je ukrajinska vojska bila najveća sila u NATO posle američke, imala je čak i više trupa od Turske. A Ukrajina, Turska i Sjedinjene Države zajedno čine 80 odsto ukupne snage koju je NATO sposoban da upotrebi u slučaju mogućeg sudara sa neprijateljem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija