• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

30.07.2023

14:17

Zelenski uništio sopstvenu ofanzivu! Amerikanci zgroženi, kako neko može biti ovoliko nesposoban?!

Reuters/AP/Printscreen Rybar

Vesti

Zelenski uništio sopstvenu ofanzivu! Amerikanci zgroženi, kako neko može biti ovoliko nesposoban?!

Podeli vest

Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine je propala zbog potpune nekompetentnosti predsednika Vladimira Zelenskog, izjavio je potpukovnik Oružanih snaga SAD Toni Šafer u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru.

- Otvoreno priznati da stvari idu loše, isto je kao i upozoriti svog neprijatelja. ‘Ako je to istina, hajde da to iskoristimo’, i, sudeći po svemu, tako se i dogodilo. Rusi su se pažljivo, ali efikasno time okoristili - tvrdi stručnjak.

Prema njegovim rečima, ukrajinski lider je dozvolio ozbiljnu grešku, jer je redovno javno govorio o planovima Oružanih snaga Ukrajine da izvedu napad na određena područja, kao i o tome sa kakvim se problemima suočavaju, na primer, sa nedostatkom zapadnog naoružanja ili municije.

Šafer smatra da je ovakav nestručan način vođenja ofanzive naneo težak udarac Ukrajincima.

„Rusi su preduzeli mere kako bi sva ta ogromna borbena moć koju smo mi na Zapadu pružili Zelenskom bila iskorišćena apsolutno beskorisno“, ocenio je potpukovnik.

On je takođe primetio da snage Zelenskog nisu usredsređene na jedan cilj, jer dva glavna komandanta njegove armije Valerij Zalužni i Aleksandar Sirski žele da napadnu iz potpuno različitih pravaca, cepajući time Oružane snage Ukrajine.

Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je ranije da je ukrajinska vojska od početka kontraofanzive izgubila preko 26.000 vojnika i 3.000 komada različitog naoružanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija