• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

14.08.2023

10:08

(VIDEO) Užas! Dečak pao u Veliki kanjon! Zasmetao turistima dok slikaju, pomerio se i skliznuo u ambis!

Printscreen/NATIONAL PARK SERVICE

Vesti

(VIDEO) Užas! Dečak pao u Veliki kanjon! Zasmetao turistima dok slikaju, pomerio se i skliznuo u ambis!

Podeli vest

Pravo čudo se desilo u Velikom kanjonu u američkoj saveznoj državi Arizona gde je 13-godišnji Vajat Kaufmen preživeo pad sa litice visoke skoro 30 metara.

BBC prenosi da je spasilačka operacija popularnoj turističkoj lokaciji trajala skoro dva sata, a da je dečak prebačen helikopterom u bolnicu sa teškim povredama, ali da je u međuvremenu pušten kući.

Navodi se da je Vajat za lokalnu televiziju ispričao da se okliznuo i pao u ambis dok je pokušavao da se skloni s puta turistima koji su želeli da fotografišu kanjon sa litice.

On je kazao da je u jednom trenutku uspeo da se jednom rukom uhvati za kamen, ali da nije izdržao i nastavio je da pada.

- Ne sećam se ničega što se dešavalo nakon pada - rekao je dečak TC stanici KPNX iz Feniksa.

On je prilikom pada polomio devet pršljenova, napukla mu je slozina, slomio je ruku i jedno plućno krilo mu je kolabiralo.

Vajat je Veliki kanjon posetio sa porodicom, a njegov otac je kazao da su zahvalni spasiocima i srećni što se sin živ vraća kući.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija