• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.08.2023

17:41

Direktna opasnost, Amerika na udaru: Sve je bliži Donjoj Kaliforniji, a posledice će biti katastrofalne!

Tanjug/AP/Damian Dovarganes

Vesti

Direktna opasnost, Amerika na udaru: Sve je bliži Donjoj Kaliforniji, a posledice će biti katastrofalne!

Podeli vest

Tropska oluja ''Hilari'' se primakla meksičkom poluostrvu Donja Kaliforn, a po jačini pripada prvoj kategoriji što znači da nosi toliko kiše da su meteorolozi saopštili da će njegove posledice biti "katastrofalne i po život opasne."

Uragan nosi toliko kiše da su prognostičari saopštili da će "katastrofalne i po život opasne" poplave verovatno zahvatiti širok pojas jugozapada SAD.

Nacionalni meteorološki centar u Majamiju saopštio je da je od 5.00 časova oluja bila južno od Ensenade, na 460 kilometara od San Dijega u Kaliforniji, preneo je AP.

Meteorolozi su upozorili da je, uprkos slabljenju, oluja i dalje opasna.

Jedna osoba se utopila juče u meksičkom gradu Santa Rosalija, na istočnoj obali poluostrva, kada je potok koji se izlio odneo vozilo.

- Spasilačke ekipe su uspele da spasu četiri osobe - rekla je Edit Agilar Viljavisencio, gradonačelnica opštine Mulege.

Prognostičari su naveli da se i dalje očekuje da će oluja ući u istorijske knjige kao prva tropska oluja koja je pogodila južnu Kaliforniju u 84 godine, donoseći poplave, klizišta, izolovana tornada, jake vetrove i nestanak struje.

Vlasti su izdale savet za evakuaciju ostrva Santa Katalina, pozivajući stanovnike i posetioce plaža da napuste tu turističku destinaciju na 37 kilometara od obale.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom proglasio je vanredno stanje, a zvaničnici su pozvali ljude da završe pripreme do večeri, jer bi danas već moglo da bude prekasno, kako je rekao jedan stručnjak.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija