• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.08.2023

11:48

(VIDEO) Šok! Pojavio se video snimak Prigožina: Reči šefa ''Vagnera'' podgrejale sumnje o njegovoj smrti!

Profimedia

Vesti

(VIDEO) Šok! Pojavio se video snimak Prigožina: Reči šefa ''Vagnera'' podgrejale sumnje o njegovoj smrti!

Podeli vest

Vođa grupe plaćenika, koji je u junu predvodio neuspeli puč protiv ruskog vojnog rukovodstva, poginuo je prošle nedelje u avionskoj nesreći u Tverskoj oblasti, severno od Moskve.

Video snimak starog intervjua sa šefom Vagnera Jevgenijem Prigožinom podstaknuo je špekulacije na internetu o njegovoj smrti. U snimku Prigožin govori o tome kako bi radije umro nego lagao svojoj zemlji i upoređuje nestabilnu Rusiju sa vazduhoplovom koji se raspada u vazduhu, u jezivom predviđanju vlastite smrti u padu aviona.

- Danas smo dostigli tačku ključanja - kaže Prigožin u snimku, prema prevodu agencije Rojters.

- Zašto govorim tako iskreno? Zato što nemam pravo pred tim ljudima koji će dalje živeti u ovoj zemlji. Njima se sada laže. Bolje me ubijte - dodao je on.

Vođa grupe plaćenika, koji je u junu predvodio neuspeli puč protiv ruskog vojnog rukovodstva, poginuo je prošle nedelje u avionskoj nesreći. Ruski zvaničnici u nedelju su potvrdili da je mrtav nakon što su proveli genetsku analizu pronađenih tela, izvestio je Bi-Bi-Si.

Isečak intervjua dug 40 sekundi iz aprila podeljen je u subotu na notornom Telegram kanalu Vagner grupe Siva Zona. Objava je izazvala stotine komentara - u nekima se upiralo prstom u Kremlj, a u drugima sugerisalo da je šef Vagnera znao da će biti ubijen, prenosi Biznis Insajder.

 

 

Uzrok nesreće još uvek nejasan

U nekim se komentarima nagađalo da bi Prigožin još uvek mogao biti živ, a jedna je osoba komentarisala kako bi bilo "kul" da Prigožin i Sergej Surovikin, "general Armagedon" koji je razrešen dužnosti komadanta ruskih vazdušnih snaga istog dana kad je došlo do avionske nesreće, "sede na Jamajci, piju Pinja koladu i puše veliki džoint", piše Rojters.

Nakon pada aviona u sredu, kanali društvenih medija povezani sa grupom Vagner tvrdili su da su ruski sistemi PVP srušili avion, ali uzrok nesreće još je nejasan. Kremlj insistira da su sve tvrdnje kako ruski predsednik Vladimir Putin stoji iza Prigožinove smrti apsolutna laž.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija