• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Gazeta.ru

29.08.2023

00:15

U toku sukob NATO i Ukrajinaca - povod neuspeh kontraofanzive! Da li je ovo kraj saradnje?!

Reuters

Vesti

U toku sukob NATO i Ukrajinaca - povod neuspeh kontraofanzive! Da li je ovo kraj saradnje?!

Podeli vest

Ratni veteran i kapetan prve klase Vojske Rusije Vasilij Dandikin tvrdi da je u toku žestok sukob NATO- a i Oružanih snaga Ukrajine (APU) zbog neuspeha kontraofanzive.

On je u intervjuu za URA.ru otkrio da NATO i OSU prebacuju krivicu jedni na druge. 

- Oružane snage Ukrajine kažu da su članice NATO krive, a Alijansa  odgovarta da su krive ukrajinske trupe - rekao je ekspert.

Prema njegovim rečima, ovakvo stanje stvari ide na ruku Rusiji. On je podsetio da alijansa pruža značajnu pomoć Ukrajini i zahteva povratak.

Dandikin je takođe priznao da bi na jesen ruske trupe mogle da krenu u kontraofanzivu. On je napomenuo da je u aktivnoj odbrani leto ostalo iza njih, a jesen će pokazati dalji razvoj događaja.

Ekspert je dodao da su Oružane snage Ukrajine i dalje motivisane, ali je izrazio Ćoprezni osećaj optimizma" u pogledu sposobnosti Rusije da preuzme kontrolu nad teritorijom.

Ranije je bivši agent MI6 ( Spoljna obaveštajna služba Britanije) Alaster Kruk rekao da su Oružane snage Ukrajine preduzele očajnički korak da spasu kontraofanzivu. Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska pokušava da probije liniju odbrane kako bi se opravdala u očima saveznika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politiko sahranio NATO i Amere u Ukrajini! Kontraofanziva?! 150.000 vojnika osvojilo par stotina metara!
Pamtnom jasno!

Politiko sahranio NATO i Amere u Ukrajini! Kontraofanziva?! 150.000 vojnika osvojilo par stotina metara!

Ako su se ukrajinski saveznici nadali nekom proboju nakon što su kijevske snage prošle nedelje izvršile novi napad na jugoistoku zemlje, duboko su se razočarali, piše „Politiko". Najnoviji napad, u kojem su učestvovale hiljade boraca obučenih na Zapadu, sa ciljem da se napreduje ka jugu, još nije dao značajne rezultate, rekli su zvaničnici američkog ministarstva odbrane ove nedelje, pri čemu je jedan napomenuo da se „uspeh" ofanzive meri stotinama metara.

02.08.2023

20:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija