• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Dailymail

29.08.2023

23:17

MaskDonalds! Tesla planira da otvori noćni restoran u Holivudu sa bioskopom  i punjačima za automobile (FOTO)

HowardModels.com

Vesti

MaskDonalds! Tesla planira da otvori noćni restoran u Holivudu sa bioskopom i punjačima za automobile (FOTO)

Podeli vest

Sa svojim konobarima na rošulama i redovima uglađenih kabrioleta, bioskopi na otvorenom iz automobila nekada su bili popularni u Americi 1950-ih i 60-ih godina.

Postepeno su izumrli pre oko 50 godina kako je uspon VHS-a doveo do sklonosti gledanju filmova od kuće, ali i dalje izazivaju osećaj nostalgije na ideju da prisustvuju zlatnom dobu Holivuda iz udobnosti automobila.

Sada, zahvaljujući Elonu Masku, oni bi mogli imati mini preporod.

To je zato što je milijarder dobio odobrenje da otvori Teslin restoran tokom cele noći koji bi uključivao drive-in bioskop i stanicu za punjenje.

Imaće dva LED filmska platna od 14 metara na kojima će se prikazivati poznati filmski klipovi 24/7.

Maskova vizija je da ljudi mogu da uhvate 30-minutni pogled na ove scene dok jedu i čekaju da im se automobil napuni na jednoj od 28 punjača.

Foto: HowardModels.com

 

Njegova ideja za dizajn bila je da stvori retro-futurističku estetiku nazvanu 'Grease meets The Jetsons vith Supercharging'.

Sa Džonom Travoltom i Olivijom Njutn-Džon u glavnim ulogama, film Grease iz 1978. obožavan je širom sveta zbog snimanja tinejdžerske ljubavne priče u pozadini rokenrola iz 50-ih, gde je bioskop na otvorenom u automobilu pravo mesto za druženje, ili izlaz na sastanke.

U međuvremenu, Džetsoni su bili animirani sitkom o porodici koja živi u komičnoj verziji budućnosti u kojoj su leteći automobili, hologrami i robotske naprave uobičajena pojava.

Foto: HowardModels.com

 

Tesla je otkrio tehničke crteže svog predloženog drive-in-a – koji će biti izgrađen na Bulevaru Santa Monika u Holivudu – ali još nema zvaničnih utisaka umetnika.

Međutim, to nije sprečilo fanove da kreiraju svoje, uključujući 3D rendere koje je sastavio arhitekta Ed Hauard.

Foto: Tesla

 

Oni prikazuju restoran nalik svemirskom brodu sa velikom terasom na krovu koja takođe prikazuje suštinu amerike iz 1950-ih.

Očekuje se da će izgradnja novog Teslinog objekta uskoro početi, jer je predlozima dao zeleno svetlo grada Los Anđelesa, kako je prvi objavio sajt Teslarati.

Lokal će imati unutrašnje i spoljašnje sedišta, dok će posetioci moći da plate kriptovalutom kada se objekat izgradi.

Mask je ranije rekao da bi restorani sa brendom Tesla mogli da niknu oko njegovih stanica za punjenje, nakon što je prvi put tvitovao o toj ideji još 2018. godine, a prošle godine je podneo zahtev za tri zaštitna znaka u vezi sa mogućim pridruživanjem restoranskom poslu.

Tesla je prvobitno planirao da izgradi restoran u priobalnom gradu Santa Monika, ali je planove preselio u Holivud, na istorijski put 66.

Foto: Tesla

 

Oni će uključiti rušenje Shakei's Pizza salona na trenutnoj lokaciji i izgradnju restorana na njegovom mestu.

U prizemlju objekta nalaziće se kuhinja, stolovi za sedenje i separei, i otvoreni bar oko ivice zgrade, dok će na gornjoj palubi biti sedišta na otvorenom na krovu i prostor za sedišta u pozorišnom stilu.

Dole će biti i „prostor za automobile“ za osoblje koje će donositi obroke vozilima na parkingu. Ukupno će biti preko 200 mesta.

Teško je reći iz tehničkih crteža kako će dekor izgledati, ali Tesla će možda težiti više futurističkom stilu, uprkos tome što je prvobitno najavljivao ideju kao da je za restoran „stare škole“.

Foto: Tesla

 

 

To takođe može biti mešavina to dvoje.

U februaru, Musk je tvitovao da se 'futuristički restoran / drive-in teatar' 'planira za područje Holivuda!'

Tesla je takođe dao kratak uvid u dizajn tokom svoje prezentacije za Dan investitora 2023, što bi sugerisalo da koncept gospodina Hauarda nije udaljen milion milja.

Sada je data saglasnost za projekat, a uskoro se očekuje više detalja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija