• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.09.2023

14:35

(VIDEO) Isplivao novi stravičan snimak pogibije mladića u Grčkoj : ''Gurnuli ga s trajekta, videli pod brodskom elisom, okrenuli se i otišli''

Printscreen/Twitter/Facebook

Vesti

(VIDEO) Isplivao novi stravičan snimak pogibije mladića u Grčkoj : ''Gurnuli ga s trajekta, videli pod brodskom elisom, okrenuli se i otišli''

Podeli vest

Četvorica članova posade trajekta "Blu Horajzon" suočavaju se sa optužbama za ubistvo iz nehata u vezi sa smrću 36-godišnjeg muškarca u luci Pirej u utorak kasno uveče. U međuvremenu su se pojavili i novi snimci smrtonosnog incidenta, kao i izjave svedoka.

Kapetan, prvi oficir i još dva člana posade optužena su za ubistvo iz nehata i kršenje relevantnih članova Zakona o pomorstvu. Oni bi trebalo da se pojave pred tužiocem kasnije popodne.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vide se članovi posade broda kako se sukobljavaju sa muškarcem dok pokušava da se ukrca na brod koji je krenuo da isplovljava za luku Iraklion na Kritu.

 

 

Muškarac pao između auto-rampe i pristaništa

Na prvom objavljenom snimku se vidi kako jedan član posade nasilno gura žrtvu sa rampe trajekta, pri čemu je muškarac pao u more.

Muškarac je pao između rampe za automobile i pristaništa i potom je pronađeno njegovo telo u vodi.

To se vidi i na snimku koji je načinio jedan od putnika.

Objavljen je i snimak nakon što se brod udaljio, a na njemu se navodno vidi telo koje je isplivalo na površinu.

Prema informacijama Centralne lučke uprave Pireja, žrtva, koja je u medijskim izveštajima identifikovana kao Antonis Kariotis (36), stanovnik Agios Nikolaosa na Kritu, imala je važeću kartu za trajekt, ali je zakasnila sa ukrcavanjem.

U međuvremenu je objavljeno da se brod okrenuo i vratio tek nakon 15-ak minuta, verovatno nakon što su svedoci alarmirali posadu.

 

 

Radnici trajekta pustili Antonisa da se udavi?

Jedan očevidac tragedije, kaže da je video kako dvojica muškaraca tri puta guraju žrtvu, zbog čega je pao u vodu i izgubio život.

Kako je rekao, dok se 36-godišnjak davio, dvojica članova posade nisu ništa preduzela da ga spasu i naredili su da put normalno krene.

- Nije kao da je pao u more. Uradili su nešto glupo i pao je u more. Okrenuli se na licu mesta, hladno pogledali čoveka u moru, a kad ga je uhvatio vrtlog elise i uvukao, okrenuli se i rekli "odlazimo". Bez truda, bez bacanja pojasa za spasavanje, bez reči "zaustavi brod, pao je čovek. Hajdemo da ga spasimo". Kao da ništa nije bilo, brod je krenuo i otišao na lep put. Druga osoba se okrenula i rekla "idemo normalno, idemo - objašnjava za Protothema.gr Dimitris koji se u to vreme nalazio na zadnjoj strani palube.

Kako je rekao, putnici koji su to videli su vikali.

- Svi smo vikali "Šta radite? Šta radite?", bilo je jasno da će pasti u more, i kao rezultat toga je zaista i pao - rekao je putnik koji je dao izjavu pripadnicima obalske straže o nezamislivoj tragediji koja u se odvila pred očima - dodao je očevida.

 

 

Brat nastradalog u šoku: ''Ubili su ga!''

O smrti Antonisa Kariotisa govorio je i njegov brat.

- Šokiran sam, ne mogu da shvatim šta se desilo mom bratu. Upravo sam došao u bolnicu da vidim svog drugog brata, koji je upravo čuo za smrt našeg brata, uznemirio se... Video sam taj snimak od sinoć i zaista, to je ubistvo. Ubili su ga, to je nezamislivo... - priča Antonisov brat.

Rekao je da je Antonis radio kao nadničar, a prema rečima njegovih poznanika, on je bio osoba sa posebnim potrebama.

Na društvenim mrežama se šire i izjave ljudi koji tvrde da se Antonis često vozio tim trajektom i da je često stizao na njega u poslednjem trenutku, te da je bio poznat posadi, piše Protothema, a prenosi Blic.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija