• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2023

06:29

(UŽIVO) Rusi ''Cezara'' pretvorili u staro gvožđe! Ruske snage desetkovale Ukrajince, strašni gubici Kijeva! Brutalan rat dronovima!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Rusi ''Cezara'' pretvorili u staro gvožđe! Ruske snage desetkovale Ukrajince, strašni gubici Kijeva! Brutalan rat dronovima!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 565. dan.

 

Poginuo civil u ukrajinskom granatiranju sela kod Donjecka

 

- U ukrajinskom granatiranju Jelenovke poginuo je civil - saopštile su vlasti DNR.

Selo se nalazi 10 kilometara od Donjecka.

 

Uzbuna na severu Evrope, ruski ''Tupoljevi'' preleteli Baltičko more: Bombardere pratili moćni lovci!​
 

 

Ukrajinske ''kamikaze'' izvele četiri udara  na stambenu zgradu u Energodaru

 

- Oružane snage Ukrajine su sa tri bespilotne letelice-kamikaze pogodile stambenu zgradu i kancelariju za pasoše u Energodaru, još jedan je eksplodirao - saopštio je lider zaporožskog pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

"Militanti Oružanih snaga Ukrajine, koristeći bespilotne letelice-kamikaze, izveli su najmanje četiri udara na grad energetičara. Dve bespilotne letelice su udarile u stambenu višespratnicu, treća je udarila u kancelariju za izdavanje pasoša. Još jedna je eksplodirala nekoliko minuta pre“, napisao je on na Telegram kanalu.

Inače, u blizini Energodara nalazi se Zaporoška nuklearka.

 

 

(VIDEO) Rusi "cezara" pretvorili u staro gvožđe: Uništili ukrajinskog "keca iz rukava" - i to brutalno!

 

 

 

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije: Žestoke borbe kod Bahmuta, Marjinke i u Zaporožju

- Ruske snage su u protekla 24 časa odbile tri napada ukrajinske vojske na krasnolimanskom pravcu, gubici protivnika iznose do 70 vojnika. Uništena su dva oklopna vozila, dva kamioneta i haubica D-20;

- U južnodonjeckom pravcu ukrajinske snage izgubile su do 160 vojnika, dva oklopna vozila, četiri automobila i tri haubice „msta B“;

- U donjeckom pravcu ruske snage odbile su pet napada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine kod Kurdjumovke, Avdejevke i Krasnogorovke u DNR;

- Tokom proteklog dana u donjeckom pravcu izbačeno je iz stroja do 200 ukrajinskih vojnika, a uništeno je osam automobila, haubica D-30 i radarska stanica američke proizvodnje AN/TPKu-50;

- U DNR je uništeno skladište municije 28. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine

 

 

- Ruske snage su u Hersonskoj oblasti uništile ukrajinski punkt za upravljanje dronovima. U hersonskom pravcu izbačeno je iz stroja do 20 ukrajinskih vojnika i uništena tri automobila, dve haubice D-30 i radarska stanica „bukovel AD“;

- Kod Novomajorskog u DNR i Prijutnog u Zaporoškoj oblasti ruske snage odbile su tri napada ukrajinskih jurišnih grupa;

- Ruske snage pogodile su komandni punkt 100. brigade teritorijalne odbrane Ukrajine kod Serebrjanke u DNR;

- U zaporoškom pracvu ruske snage izbacile su iz stroja do 145 vojnika i uništile dva tenka i raketni sistem „stormer HVM“ Oružanih snaga Ukrajine. Tokom kontrobaterijske borbe uništeno je artiljerijsko oruđe M109 „paladin“, haubice M199 američke proizvodnje i „msta B“ i D-20;

- Ruski PVO sistemi uništili su 46 ukrajinskih dronova u Donbasu, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti. Takođe su presretnute tri rakete „hajmars“ i „oljha“.

 

 

 

 

Šef DNR: Odbijeni svi napadi ukrajinskih snaga

Ukrajinske trupe pokušale su da napreduju uz pomoć tenkova i borbenih vozila u području sela Opitno, ali su pretrpele ozbiljne gubitke, rekao je vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin na Telegram kanalu, prenosi Sputnjik.

- Vidimo da se neprijatelj aktivirao u pravcu naselja Opitno, upotrebljeni su tenkovi i borbena vozila. Pretrpeli su prilično ozbiljne gubitke, ali borbe se nastavljaju. Neprijatelj pokušava da poboljša svoje položaje u tom pravcu - rekao je on u video poruci.

Prema rečima Pušilina, nema značajnih promena u krasnolimanskom pravcu. Tamo su ukrajinske oružane snage izvele nekoliko manjih napada u pravcu Torskog i Serebrjanske šume, ali su ruske jedinice sve ove pokušaje odbile.

- Trenutno nema ozbiljnih znakova intenziviranja neprijateljstava u ovom pravcu - dodao je šef DNR.

Na pravcu Artjomovska zabeležena je „operativna pauza“: tamo su ukrajinske trupe počele da se pregrupišu i zamene napredne jurišne odrede. Na pravcima Andreevke i Kurdjumovke, neprijatelj je pokušao artiljerijom da poboljša položaje, ali bez uspeha, dodao je Pušilin.

- Takođe nema značajnijih promena u pravcu Marinke, a situacija na ugledarskom pravcu ostaje pod kontrolom - zaključio je on.

 

 

 

Napeto u Ukrajini, Zelenskom preti ustanak! CIA analitičar najavljuje državni udar, otkrio i ko će ga izvesti!?

 

Berbok: Novih 20 miliona evra za Ukrajinu


Ministar spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je da će Berlin povećati humanitarnu pomoć za ukrajinsko stanovništvo za 20 miliona evra.

- Podržavamo Ukrajinu u kontekstu priprema za zimu. Povećavamo hitnu humanitarnu pomoć za 20 miliona evra, do 380 miliona ove godine - rekla je ona u Kijevu.
 

 

Ovo nije viđeno još od Hladnog rata! NATO za obračun sa Rusijom okuplja neviđenu silu, isplivali detalji operacije!

 

Peskov: Makron i Šolc ne mogu biti posrednici

 

Predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc hteli bi vizuelno da ostanu pretendenti na ulogu posrednika, ali de fakto su izgubili tu mogućnost, jer su izgubili svoj suverenitet u celoj toj priči, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za „Izvestija“.

Peskov je dodao da „oni preferiraju da se kreću jasno tragom odluka koje se donose u Vašingtonu, čak i na sopstvenu štetu, na štetu naroda svojih zemalja i za sada ne vidimo ništa drugo“.
 

 

Goreće Evropa! Zelenski više ne moli, sada brutalno preti! Lider Ukrajine "objasnio" saveznicima zašto ne smeju da obustave vojnu pomoć!

 

Oboren dron iznad Belgorodske oblasti


Ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu oborili su ukrajinsku bespilotnu letelicu avionskog tipa iznad Belgorodske oblasti, čime je sprečen napad na teritoriju Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

 

Isplivala stravična istina o Ukrajini, svetska javnost zanemela! Zelenski ovo ne može da reši, situacija iz dana u dan sve gora!

 

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije

- Ruske snage su u protekla 24 časa odbile tri napada ukrajinske vojske u krasnolimanskom pravcu, gubici protivnika iznose do 70 vojnika. Uništena su dva oklopna vozila, dva kamioneta i haubica D-20;

- U južnodonjeckom pravcu ukrajinske snage izgubile su do 160 vojnika, dva oklopna vozila, četiri automobila i tri haubice „msta B“;

- U donjeckom pravcu ruske snage odbile su pet napada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine kod Kurdjumovke, Avdejevke i Krasnogorovke u DNR;

- Tokom proteklog dana u donjeckom pravcu poginulo je i ranjeno do 200 ukrajinskih vojnika, a uništeno je osam automobila, haubica D-30 i radarska stanica američke proizvodnje AN/TPKu-50;

- U DNR je uništeno skladište municije 28. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine;

- Ruske snage su u Hersonskoj oblasti uništile ukrajinski punkt za upravljanje dronovima. U hersonskom pravcu ubijeno je do 20 ukrajinskih vojnika i uništeno tri automobila, dve haubice D-30 i radarska stanica „bukovel AD“;

- Kod Novomajorskog u DNR i Prijutnog u Zaporoškoj oblasti ruske snage odbile su tri napada ukrajinskih jurišnih grupa;

- Ruske snage pogodile su komandni punkt 100. brigade teritorijalne odbrane Ukrajine kod Serebrjanke u DNR;

- U zaporoškom pracvu ruske snage ubile su ili ranile do 145 vojnika i uništile dva tenka i raketni sistem „stormer HVM“ Oružanih snaga Ukrajine. Tokom kontrobaterijske borbe uništeno je artiljerijsko oruđe M109 „paladin“, haubice M199 američke proizvodnje i „msta B“ i D-20;

- Ruski PVO sistemi uništili su 46 ukrajinskih dronova u Donbasu, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti. Takođe su presretnute tri rakete „hajmars“ i „oljha“.

 

Panika na Zapadu, Kim u oklopnom vozu juri ka Rusiji! Ukrajina čeka najgore moguće vesti, iz SAD stižu brutalne pretnje!

 

Peskov: Nastavlja se specijalna operacija

 

Kijevski režim nastavlja sa praksom terorističkih napada, što zahteva nastavak specijalne vojne operacije kako bi se ova pretnja zaustavila, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za televiziju „RBK“.

On je istakao da „kijevski režim ne preza od prakse terorističkih napada, ne preza od prakse atentata na poznate ličnosti, vođe javnog mnjenja i, naravno, napada na civilne ciljeve“.

„Vidimo da je kijevski režim sklon da nastavi sa ovom praksom i to zahteva bezuslovni nastavak specijalne vojne operacije kako bi ova pretnja bila potpuno zaustavljena“, ocenio je portparol Kremlja.
 

 

(VIDEO) Ukrajina će biti sravnjena sa zemljom! Rusi počeli da bacaju bombe od jedne i po tone, a u skladištima čuvaju još strašniju zver!

 

Rusi uništili američko borbeno vozilo pešadije "Bredli"

 

Ruske snage uništile su ukrajinsko borbeno vozilo pešadije „bredli“ za vreme neuspešnog napada ukrajinske vojske kod Rabotina na zaporoškom delu kontakt-linije fronta, saopštio je predstavnik pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.
 

 

(VIDEO) Rusi nemilosrdno razorili kolonu moćnih NATO vozila! Nemci otkrili jezive detalje teškog poraza Ukrajine na jugu!

 

Kolona: Rusija je bila dobro pripremljena za kontraofanzivu

 

Ukrajina se suočava sa teškoćama u izvođenju kontraofanzive, pošto je Rusija bila dobro pripremljena za nju, izjavila je ministar spoljnih poslova Francuske Katrin Kolona za televiziju „BFMTV“.

Ona je navela da, iako se ispostavilo da je kontraofanziva za Kijev teža nego što se očekivalo, „ona se razvija, između ostalog, u južnom pravcu“.

Ministar je podsetila da je tokom nedavne posete ministra spoljnih poslova Ukrajine Dmitrija Kulebe Parizu doneta odluka da se poveća francuska pomoć Kijevu.
 

 

"Živog ga je sahranio!" Rusija u šoku, Kadirov optužen za brutalno ubistvo svog zamenika i ličnog doktora!

 

Ignat: Ne mogu se odrediti rokovi za F-16

 

Ne mogu se odrediti rokovi borbene upotrebe lovaca F-16 od strane ukrajinskih pilota, to se neće desiti predstojeće zime, izjavio je predstavnik ukrajinskog vazduhoplovstva Jurij Ignat.

- Nemoguće je tačno reći kada će se to desiti. Sada postoje samo prognoze – početak sledeće godine, to bi bilo jako dobro. Piloti još treba da se obuče - rekao je Ignat televiziju „Rada“.

Bivši ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznjikov ranije je izjavio da bi lovci F-16 prvi put mogli biti upotrebljeni na proleće 2024. godine.
 

 

(VIDEO) Panika u Ukrajini, ko je ovde lud?! Vojska javno pokazala Rusima kako da još lakše sprže NATO tenkove!

 

Berbok stigla u Kijev

 

Ministar spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok stigla je u nenajavljenu posetu Kijevu, javio je nemački list „Zidojče cajtung“.

Ovo je četvrta poseta Berbokove Kijevu od početka specijalne vojne operacije.

Kako navodi list, nakon dolaska u Kijev, ministar je izjavila da će Nemačka podržati Ukrajinu na evropskom putu, ali da su zemlji i dalje potrebne reforme.
 

 

Kucnuo je čas, Rusija ima veliku priliku da preokrene rat! Sve miriše na novu ofanzivu, čeka se samo jedna stvar!

 

Artiljerija grupe "Istok" sprečila ukrajinsku ofanzivu


Artiljerija grupe ruskih snaga „Istok“ sprečila je pokušaj ukrajinskih snaga da pređu u ofanzivu na jednom od delova južnodonjeckog pravca, izjavio je načelnik pres centra grupe Oleg Čehov.

- Tokom jedne od bitaka, artiljerci su pod komandom kapetana Aleksandra Andronova uspeli da koncentrisanom vatrom unište konvoj neprijateljske tehnike sa živom silom, čime su sprečili pokušaj ukrajinskih trupa da pređu u ofanzivu - rekao je Čehov.

On je dodao da su položaji ruskih snaga zadržani.

 

Šok! "Prigožin je živ!" Ruski doktor zaledio javnost i najavio pakao za Putina!

 

Ukrajina kasetnim bombama granatira Makejevku i Donjeck


Ukrajinske snage gađale su Makejevku i Donjeck, na koje su ispalile tri kasetne granate kalibra 155 milimetara i tri granate NATO kalibra, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.
 

 

Svet u čudu, šta ovo Ukrajinci rade?! Neobjašnjiva taktika kod Rabotina zbunila sve, gubitke ovih razmera neće moći da nadoknade!

 

Bliske borbe kod Kleščejevke blizu Bahmuta

 

 

 

(VIDEO) Drama! Planeta na nogama zbog Putinove "Satane", Kinezi poslali alarmatno upozorenje!

 

Zelenski tvrdi: Ukrajinske snage napredovale na južnom frontu i u blizini Bahmuta (Artjomovska)

Ukrajinski predsedik Vladimir Zelenski izjavio je da su ukrajinske trupe koje učestvuju u kontraofanzivi protiv ruskih snaga tokom ove nedelje napredovale na južnom frontu, kao i da je bilo određenih pomaka u blizini istočnog grada Bahmuta.

- U proteklih sedam dana napredovali smo u području Tavrije. U području Bahmuta takođe je bilo pomaka. Da, pomaka - rekao je Zelenski tokom video-obraćanja na svom nalogu na Telegramu.

 

Roj dronova napada Ukrajinu iz Kurska i Brjanska

 

 

 

Zelenski sumnja u saveznike

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da je počeo da sumnja u iskrenost nekih zapadnih saveznika Kijeva, koji su tvrdili da će uvek podržavati ukrajinske oružane snage.

 

Blinken: Ukrajinske vlasti bi mogle pristati na pregovore sa Moskvom

 Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da veruje da je Ukrajina spremna da pregovara sa Rusijom ako ruska strana pokaže interesovanje za diplomatiju.

- Što se tiče pregovora, potrebno je dvoje za tango. Do sada, nismo videli nikakve indikacije da (ruski predsednik) Vladimir Putin ima bilo kakav interes za smislenu diplomatiju. Ako to učini, mislim da će Ukrajinci biti prvi koji će se angažovati i mi ćemo ih podržati - rekao je Blinken u intervjuu za ABC.

On je dodao da svi žele da se sukob okonča, ali, kako je naveo, rat mora da se završi pod pravednim i trajnim uslovima koji odražavaju suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

Blinken je boravio u nenajavljenoj poseti Kijevu 6. i 7. septembra, tokom koje je najavio više od milijardu dolara bezbednosne pomoći Ukrajini, uključujući 5,4 miliona dolara zaplenjene imovine ruskih oligarha.

 

Otkriveno šta Vašington očekuje od Maska

Američka administracija očekuje da će biznismen Ilon Mask nastaviti da u potpunosti pruža satelitske usluge Ukrajini, izjavio američki državni sekretar Entoni Blinken na Si-En-Enu, komentarišući vesti da je Mask2022. godine privremeno prestao da pruža ove usluge Kijevu.

- Ne mogu da govorim o konkretnoj epizodi. Mogu da kažem da je Starlink važno sredstvo za Ukrajince da međusobno komuniciraju, posebno za vojsku, da zaštite svu ukrajinsku teritoriju - rekao je on i dodao da očekuju da će ona i dalje biti od velikog značaja za Kijev.

Eksplozije u Melitopolju

Dve eksplozije odjeknule su u Melitopolju u Zaporoškoj oblasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija