• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf

11.09.2023

09:18

"Živog ga je sahranio!" Rusija u šoku, Kadirov optužen za brutalno ubistvo svog zamenika i ličnog doktora!

printscreen Twitter/Reuters/Shutterstock

Vesti

"Živog ga je sahranio!" Rusija u šoku, Kadirov optužen za brutalno ubistvo svog zamenika i ličnog doktora!

Podeli vest

Lider Čečena Ramzan Kadirov navodno je živog sahranio svog zamenika, preneo je ruski kanal na Telegramu "VChK-OGPU", citirajući izvore upućene u slučaj.

Elkhan Sulejmanov je navodno bio i lični doktor Kadirova, kojeg je lider Čečenije krivio zbog pogoršanja svog zdravlja, prenosi nemački Bild.

Bild podseća da je bilo puno spekulacija o Kadirovom zdravlju, posebno od početka rata u Ukrajini. Poprilično se ugojio, delovao je veoma naduto i često nije mogao da otvori oči na video snimcima,. Tada se govorilo o mogućem problemu sa bubrezima.

Kadirov verovao da je otrovan?

Kadirov, koji je odan saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, navodno je verovao da je otrovan. Telegram kanal "VChK-OGPU" piše da su ga u to ubedili njegovi sledbenici. Njegov lični doktor Sulejmanov, koji je bio i zamenik premijera Čečenije, navodno mu je davao određene injekcije, a Kadirov je verovao da se zbog njih razboleo.

Kao rezultat toga, Sulejmanov je preko noći u oktobru 2022. razrešen funkcije zamenika premijera. Zvanična izjava u to vreme bila je da je svojevoljno podneo ostavku.

Spekuliše se da od tada nije viđen, dok Telegram kanal navodi da je zverski ubijen.

Rečeno je da od tada nije bilo znakova života na njegovom inače aktivnom Instagram nalogu.

U pustinjskoj metropoli, Kadirov je više puta lečen zbog navodnog trovanja, prenosi Telegram kanal.

O misterioznom nestanku Sulejmanova na Tviteru je pisao i ukrajinski zvaničnik Anton Geraščenko.

On podseća da su ruski mediji preneli da je Kadirov, zabrinut zbog iznenadnog pogoršanja svog zdravlja, optužio svog ličnog doktora Sulejmanova da je pokušao da ga otruje.

Dodaje da je doktor nestao bez traga u oktobru 2022. godine, uklonjen sa svih funkcija i sahranjen živ.

Sulejmanov poslednji post na Instagramu datira iz oktobra 2022, uprkos činjenici da je skoro svakodnevno ažurirao svoj profil. Takođe dugo nije viđen ni u moskovskim obrazovnim ustanovama, koje je često posećivao, ni u Čečeniji.

- Sulejmanov je bio izvanredna ličnost u Kadirovom okruženju - bio je Lezgin, a ne Čečen, i imao je impresivan profesionalni dosije u medicini. Njegov nagli nestanak i misteriozna smrt pokreću mnoga pitanja - napisao je Geraščenko.

Za sada nema zvanične potvrde da je Sulejmanov mrtav.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija