• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.09.2023

11:02

Putin zbog Trampa uzdrmao severnoamerički kontinent! "Trulo je!"

EPA/Tanjug

Vesti

Putin zbog Trampa uzdrmao severnoamerički kontinent! "Trulo je!"

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin opisao je u utorak sudski postupak protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa kao „politički motivisan progon“.

U obraćanju na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku, Putin je rekao da optužnice protiv Trampa pokazuju u kakvom je stanju SAD.

- Što se tiče Trampovog progona, za nas u trenutnom okruženju, to je dobro jer pokazuje koliko je truo američki politički sistem - rekao je Putin.

Sve što se dešava sa Trampom je progon iz političkih razloga, razotkrivanje unutrašnjih problema u SAD i dokazivanje ko se bori protiv nas, dodao je ruski predsednik.

- Optužbe da Donald Tramp ima veze sa Rusijom su potpuna besmislica - rekao je ruski predsednik.

Uloga ruskog Dalekog istoka sve značajnija

Putin je rekao da je uloga ruskog Dalekog istoka za tu zemlju sve veća.

U obraćanju na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku, on je naveo da je situacija na svetskom tržištu podstakla poslovnu aktivnost na oblastima na Dalekom istoku Rusije, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, dinamika investicija na ruskom Dalekom istoku tri puta je veća od indikatora za čitavu Rusiju.

"Od 2014. do 2022. godine rast investicija u fiksni kapital širom zemlje iznosio je 13 odsto, na Dalekom istoku - 39 odsto", rekao je Putin i dodao da je brzi razvoj dalekoistočnih regiona apsolutni prioritet Moskve za ceo 21. vek.

Ruski predsednik je istakao da je neophodna sveobuhvatna obnova energetskog sistema na Dalekom istoku i naložio da se napravi program za period do 2050. godine.

"Neophodno je povezati gasovode ''Snaga Sibira i Sahalin-Habarovsk-Vladivostok u jedan sistem", naveo je on.

Takođe je naglasio da je potrebno širiti logističke maršrute u regionu Dalekog istoka, uključujući Severni morski put.

Putin je najavio da će se u zemlji graditi brzi auto-putevi preko Sibira i Dalekog istoka do Tihog okeana.

Osmi Istočni ekonomski forum održava se 10-13. septembra 2023. godine u Vladivostoku na teritoriji kampusa Dalekoistočnog federalnog univerziteta (DVFU).

U Vladivostoku bi trebalo da se sastanu Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija