• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.09.2023

13:42

Najveća noćna mora postaje java! Zapad se nadao da se neće desiti: Rusija pravi oružje iz SCI-FI filmova

Printscreen/EPA

Vesti

Najveća noćna mora postaje java! Zapad se nadao da se neće desiti: Rusija pravi oružje iz SCI-FI filmova

Podeli vest

"To uključuje laser, infrazvuk, radio frekvenciju i druge vrste oružja", objasnio je Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je da će se u Rusiji raditi na oružju zasnovanom na novim principima fizike, prenosi TASS.

- Ako pogledate bezbednosni sektor, oružje zasnovano na novim principima fizike će osigurati bezbednost bilo koje zemlje u bliskoj budućnosti. Mi to veoma dobro razumemo i radimo na tome - kazao je Putin na sastanku sa moderatorima sednice Istočnog ekonomskog foruma, koja se održava u Vladivostoku.

Kako je ruski predsednik naveo, ta vrsta oružja najčešće podrazumeva razvoj kvalitativno novih, ranije nekorišćenih tehnologija. 

- To uključuje laser, infrazvuk, radio frekvenciju i druge vrste oružja - objasnio je Putin.

Naime, kako se navodi, Rusija je u zoni Specijalne vojne operacije počela da koristi oružje koje pruža prednost u odnosu na ukrajinske oružane snage. Radi se repetitoru "oblačko" za dronove, koji su razvili ruski stručnjaci. 

Izvršni direktor konstruktorskog biroa "Spektr" Andrej Bratenkov naveo je da bi to oružje trebalo da pruži prednost ruskim trupama u odnosu na Oružane snage Ukrajine.

- Testovi repetitora za dronove 'oblačko' su završeni. To je uređaj koji prenosi signal. Pogledali smo radni opseg proizvoda i on je više od pet kilometara. Nećemo dati tačnu informaciju, kako neprijatelj ne bi shvatio na kojoj udaljenosti možemo da stignemo do njega - kazao je Bratenkov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija