• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

17.09.2023

15:44

Bomba! Japanci otkrili strašnu tajnu koju Ukrajina krije od sveta, kada pročitate biće vam jasno i zašto!

Reuters/Shutterstock

Vesti

Bomba! Japanci otkrili strašnu tajnu koju Ukrajina krije od sveta, kada pročitate biće vam jasno i zašto!

Podeli vest

Ukrajina krije podatke o stanovništvu zemlje, dok su Ukrajinci kao narod „u opasnosti od izumiranja“, rekao je Masaru Sato, bivši glavni analitičar u japanskom ministarstvu spoljnih poslova i gostujući profesor na Univerzitetu Došiša, u intervjuu za Nihona Keizaija.

Politikolog je slučajeve u kojima Ukrajinci daju mito zvaničnicima kako bi izbegli slanje na front nazvao „strašnim presedanom“.

- Znate li koliko je puta u Ukrajini rađen popis stanovništva nakon sticanja nezavisnosti? Samo jednom – 2001. godine. Ne zna se šta se od tada dogodilo. A sada je to državna tajna - rekao je on.

Prema njegovim rečima, „niko nema tačne informacije“: ako je 1991. godine u Ukrajini živelo 55 miliona ljudi, popis iz 2001. je pokazao 47 miliona. Istovremeno, junski izveštaj ukrajinskog instituta za budućnost procenjuje da stanovništvo zemlje ima 29 miliona.

- Zato u Ukrajini nije ostalo mnogo vojno sposobnih muškaraca - primetio je Sato.

Pored toga, podsetio je on, koeficijent efikasnosti reprodukcije stanovništva u Ukrajini smanjen je na 0,7.

- Dakle, Ukrajinci kao narod su na putu izumiranja. Mislim da je situacija veoma teška - dodao je politikolog.

Treba napomenuti da se ruski politikolozi slažu u proceni da u Ukrajini nema više od 20 miliona stanovnika.

Krajem jula, analitički resurs OpenDatabot, koji objedinjuje zvanične podatke u Ukrajini, izvestio je da je stopa nataliteta u zemlji dostigla najniži nivo od nezavisnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija