• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

21.09.2023

00:15

Panika u Ukrajini! Putin izdao hitno naređenje! "Povećajte..."

Reuters/Shutterstock

Vesti

Panika u Ukrajini! Putin izdao hitno naređenje! "Povećajte..."

Podeli vest

Odbrambeni sektor Ruske Federacije aktivno radi na povećanju proizvodnje kako bismo imali sve što nam je potrebno za Specijalnu vojnu operaciju, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Za osam meseci ove godine organizacije koje pripadaju odbrambeno-industrijskom sektoru uspele su da očuvaju stabilan rast, ali neke od njih postigle su i bolje rezultate, te je tako u pojedinim sektorima proizvodnja višestruko povećana - rekao je on.

Proizvodnja oklopnih vozila, na primer, udvostručena je u poređenju sa prošlom godinom, a proizvodnja oružja koje je posebno traženo je čak i utrostručena, istakao je ruski lider.

Ipak, Putin je zatim naredio povećanje proizvodnje sredstava za protivbaterijsku borbu i PVO sistema, koji će se sledeće godine u većem obimu slati u zone u kojima se vode borbe. Takođe, skrenuo je pažnju da je, osim povećanja proizvodnih kapaciteta, potrebno sve više pribegavati i naprednim tehnologijama i obratiti pažnju na kvalitet onoga što se proizvodi.

Kao strateški cilj, naveo je proizvodnju svog neophodnog oružja i svojevremenu i potpunu isporuku oružja i drugih stvari, koje su danas potrebne Oružanim snagama Rusije i borcima na frontu.

Lider je primetio i da su potrebe ruske vojske od početka Specijalne vojne operacije do sada povećane, čemu je, kako kaže, doprineo i sve veći broj građana, koji se odlučuje da ide na front. Za njih je potrebno proizvesti dodatno oružje.

Predsednik Rusije visoko je ocenio i opremljenost ruske vojske i flote, a svima onima koji rade u odbrambeno-industrijskom sektoru zemlje, kao i veteranima, čestitao je današnji praznik, koji je i posvećen njima, zahvalivši im se za njihovu službu zemlji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija