• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

21.09.2023

19:38

Kijev i Zapad potučeni do kolena! Obaveštajni izvor Herša tvrdi: ''Rusija je slavno trijumfovala'', pa otkrio bolnu istinu o ukrajinskoj vojsci!

Printscreen You Tube, Shuterstock, Reuters

Vesti

Kijev i Zapad potučeni do kolena! Obaveštajni izvor Herša tvrdi: ''Rusija je slavno trijumfovala'', pa otkrio bolnu istinu o ukrajinskoj vojsci!

Podeli vest

U američkoj obaveštajnoj zajednici smatraju da je Kijev demoralisan, da ukrajinske snage neće moći da probiju rusku odbranu i da su odustale od toga, izjavio je američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš.

- U američkoj obaveštajnoj službi postoje značajni elementi koji se oslanjaju na izveštaje sa terena i podatke tehničke obaveštajne službe, a koji smatraju da je demoralisana ukrajinska vojska odustala po pitanju probijanja odbrane troslojnih linija ruske odbrane - piše Herš u članku objavljenom na platformi „Sabstek“.

Foto: Shutterstock

 

 

Kijev više nema šanse za pobedu

On tvrdi da su Ukrajinci odustali od ideje da pokušaju da zauzmu Krim ili četiri nova ruska regiona. Herš smatra da ukrajinska vojska više nema šanse za pobedu. On je citirao oficira američke obaveštajne službe.

On mi je rekao: Rat je završen. Rusija je pobedila. Nema više ukrajinske ofanzive, ali američki mediji i Bela kuća moraju da nastave da lažu - citira Herš neimenovanog američkog obaveštajca.

Novinar konstatuje da je ukrajinska vojska nakon nekoliko nedelja teških gubitaka praktično obustavila kontraofanzivu.

- Po rečima zvaničnika, nakon nekoliko nedelja velikih gubitaka i neznatnog napretka, kao i užasnih gubitaka u tenkovim i oklopnim vozilima, glavne jedinice ukrajinske vojske su, bez objave, praktično prekinule ofanzivu - ističe Herš.

 

Foto: Shutterstock

 

 

 

Beloj kući ne odgovara da se okonča ofanziva

Kako ocenjuje, ukoliko bi ukrajinskoj vojsci naredili da nastavi ofanzivu došlo bi do pobune.

- Istina je da ako bi ukrajinskoj vojsci naredili da nastavi ofanzivu, vojska bi se pobunila. Vojnici više ne žele da ginu, ali to ne odgovara gluposti čiji je autor Bela kuća na čelu sa Bajdenom - citira Herš neimenovanog američkog obaveštajca.

Herš ističe da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski insistira na nastavku sukoba sa Rusijom, te da se u Kijevu i Vašingtonu ne razgovara o pregovorima i prekidu vatre.

Ukrajina je pokrenula kontraofanzivu 4. juna, a nakon tri meseca predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da su Oružane snage Ukrajine za to vreme izgubile 71.500 vojnika, 543 tenka i skoro 18.000 oklopnih vozila različite klase.

Putin je dodao da protivnik nema rezultata u borbama i da su zapadni pokrovitelji očigledno razočarani tokom operacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija