• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

01.10.2023

07:16

Udarno! Šok u Kongresu! Ukrajini stigle najgore moguće vesti!

Reuters/shutterstock

Vesti

Udarno! Šok u Kongresu! Ukrajini stigle najgore moguće vesti!

Podeli vest

Predstavnički dom Kongresa, koji kontrolišu republikanci, predstavio je predlog zakona o privremenom produženju vladinog finansiranja za 45 dana bez uključivanja podrške Ukrajini, rekao je kongresmen Oklahome Tom Kol, javljaju "RIA Novosti".

Prema Kolovim rečima, inicijativa, između ostalog, predviđa sredstva za pomoć u katastrofama u SAD. Međutim, u dokumentu se ne govori o finansiranju Ukrajine, dodao je on. 

Nacrt je dobio dve trećine glasova potrebnih za njegovo usvajanje. Glasanje se nastavlja.

Time je američka vlada dobila šansu da izbegne predstojeće zatvaranje, koje će, u nedostatku konsenzusa u Kongresu o finansiranju vlade, početi 1. oktobra.

Nakon toga inicijativu mora da odobri Senat. U tom slučaju, ona će doći do američkog predsednika Džozefa Bajdena koji treba da potpiše dokument pre ponoći kako bi izbegao prekid rada savezne vlade.

Kako je prethodno kongresmen naglasio, glasanje bi moglo da se održi u bliskoj budućnosti.

Trenutno, nijedno telo američkog Kongresa nije odobrilo projekat za nastavak finansiranja vlade.

Ranije danas, republikanci su u Predstavničkom domu SAD, gde imaju tesnu većinu, odbacili zakonski predlog o privremenom finansiranju vlade, koji je podržao predsedavajući Kevin Makarti.

U donjem domu Kongresa je sa 232 glasova protiv i 198 za, odbijena mera da se vlada privremeno finansira 30 dana, da bi se zakonodavcima dalo više vremena da pregovaraju.

Predlog je predviđao smanjenje budžetskih troškova i uvođenje ograničenja na imigraciju i graničnu bezbednost, što su republikanski prioriteti koji nisu imali mnogo šanse da budu usvojeni u Senatu, u kojem većinu imaju demokrate.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija