• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.10.2023

05:58

(UŽIVO) Rusi na zaporoškom pravcu naneli poraz Kijevu u ljudstvu i tehnici! Naselje kod Bahmuta potpuno uništeno! Zapadni mediji: Kijev će morati da pregovara!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Rusi na zaporoškom pravcu naneli poraz Kijevu u ljudstvu i tehnici! Naselje kod Bahmuta potpuno uništeno! Zapadni mediji: Kijev će morati da pregovara!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 586. dan.

Poljaci remontovali prvog Leoparda 2

Poljski mediji sa velikom patosom izveštavaju o povratku u Ukrajinu prvog remontovanog tenka Leopard 2A4, koji je prethodno pretrpeo velika oštećenja u zaporoškom pravcu.

Vozilo je restaurirano u poljskom oklopnom pogonu „Bumar-Labendi” u Glivicama, na osnovu kojeg je prethodno stvoren centar za popravku leoparda oštećenih u Ukrajini.

 

Foto: Reuters

 

 

(VIDEO) Šta je ovo?! Rusi nepoznatim projektilima razaraju sve pred sobom! Misteriozne rakete spaljuju ciljeve širom Ukrajine!

 

Osnivač nacističke organizacije Azov uvršten u registar terorista

Osnivač terorističke organizacije „Azov“, zabranjene u Ruskoj Federaciji, Andrej Bilecki uvršten je u registar terorista i ekstremista Rosfinmonitoring.

Ljudima i organizacijama uključenim u relevantni registar Rosfinmonitoringa zabranjena je interakcija sa medijima, postavljanje informacija na mreži, organizovanje javnih događaja, učešće na izborima i korišćenje bilo kakvih finansijskih usluga koje se ne odnose na plaćanje poreza, plata i odštete.

- Bilecki Andrej Jevgenijevič, rođen 05.08.1979, Harkov, Ukrajinska SSR - navodi se u listi.

 

Opa! Tužilaštvo: Drugi najbogatiji čovek sveta prao novac sa Rusima! Francuzi pokrenuli hitnu istragu!

 

Mediji: Britanija ne planira da svojom flotom zaštiti brodove sa ukrajinskim žitom

Ministar odbrane Velike Britanije Grant Šaps demantovao je navode da će ratna mornarica Ujedinjenog Kraljevstva biti poslata da zaštiti brodove, koji prevoze ukrajinsko žito i druge prehrambene proizvode preko Crnog mora, objavilo je izdanje „Gardijan".

Ministar je takođe dodao da nije predviđeno učešće britanske ratne mornarice u patroliranju Crnim morem, iako bi Velika Britanija i druge zemlje mogle da odigraju savetodavnu ulogu kako bi pomogle Ukrajini u izvozu hrane, navodi se u članku.

 

Šok! Evo šta će se desiti ako SAD napuste Ukrajinu! Američki oficir korak po korak objasnio kakva katastrofa sledi!

 

Najnovije s brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

• Ruska vojska je na kupjanskom pravcu uništila haubicu M109 „paladin“ i američki artiljerijski sistem M777.

• Na krasnolimanskom pravcu ukrajinske snage su izgubile preko 60 vojnika (poginuli i ranjeni), na donjeckom do 180 vojnika, a na kupjanskom – do 65.

• Oružane snage Rusije su na zaporoškom pravcu nanele poraz ljudstvu i tehnici ukrajinske vojske kod Rabotina, Male Tokmačke, Novodanilovke i Verbovog.

• U području Prijutnog u Zaporoškoj oblasti odbijen je napad jurišnih grupa ukrajinske teritorijalne odbrane.

• Ruske snage PVO i sistemi za elektronsko ratovanje za dan su presreli dva projektila „hajmars“, dve operativno-taktičke rakete. Uništeno je i 45 ukrajinskih dronova.

• Ruska vojska uništila je skladišta goriva i avionskog naoružanja ukrajinske vojske na aerodromu u Dnjepropetrovskoj oblasti.

• Ruske snage pogodile su centar za vezu 66. mehanizovane ukrajinske brigade u području Petrovskog u LNR.

 

(FOTO) Udarno! Prigožin preuzima Vagner?! Apsolutni šok u Rusiji!

 

 

Ruska vojska odbila ukrajinski napad kod sela Torsko

Ukrajinska vojska pokušala je da izvede napad na području sela Torsko na svatovskom pravcu, izjavio je lider DNR Denis Pušilin za televizijski kanal „Rusija 24“.

- Na svatovskom pravcu protivnik nastavlja da prodire u malim grupama, nisu postigli nikakve rezultate. Bilo je pokušaja da se na područku Torskog napadnu naše pozicije, ali bez uspeha. Situacija je i dalje prilično stabilna - rekao je Pušilin.

 

 

Apokalipsa kreće iz Ukrajine?! Nek nam je Bog u pomoći! Rusi hitno reagovali na stravične planove Zelenskog i Zapada!

 


Kijev: Podrška Vašingtona neće oslabiti

Šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba smatra da podrška Vašingtona Kijevu neće oslabiti, da prekid američke pomoći Ukrajini predstavlja izolovani incident i da nije sistemskog karaktera.

- Pitanje je da li je ono što se proteklog vikenda dogodilo u Kongresu SAD incident ili sistem. Mislim da je to incident. Ne čini nam se da je podrška SAD oslabila - izjavio je Kuleba na sastanku sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom.
 

 

Alarm! U Ukrajini otkriven najstrašniji mogući horor! Lekari u potpunom šoku, lek protiv ovog ne postoji!

 


Zapadni mediji: Kijev će uskoro morati da razmišlja o prekidu sukoba

Ukrajina je pala na listi američkih prioriteta, a Kijev će uskoro verovatno morati da razmišlja o okončanju sukoba i da odustane od planova o „pobedi nad Rusijom“, piše nemački list „Špigl“.

„Ukrajina je pala za nekoliko mesta na listi prioriteta Vašingtona. Drugim rečima, možda će vlada u Kijevu uskoro morati mnogo više da razmišlja o strategiji izlaska iz sukoba, čak i bez vidne pobede nad Rusijom", navodi se u tekstu.

Ranije je američki predsednik Džozef Bajden rekao da Vašington „ni pod kojim uslovima“ ne može da prestane da podržava Kijev. Međutim, u nedelju je objavljeno da je predsednik SAD potpisao zakon o finansiranju vlade još 45 dana, koji je odobrio Kongres, a koji ne predviđa izdvajanje sredstava za potrebe Ukrajine.
 

 

Užas! Ukrajina će prolivati krv širom planete?! Kijevski političar zaprepastio svetsku javnost, hoće li SAD dozvoliti ovo?!

 

Pušilin: Orehovo-Vasiljevka će biti potpuno uništena


Naselje Orehovo-Vasiljevka na severnom krilu Bahmuta će, po svemu sudeći, uskoro biti potpuno uništeno, rekao je lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin za televizijski kanal „Rusija 24“.

Što se tiče samog Bahmuta, neprijatelj nastavlja „apsolutno haotično“ granatiranje grada kako bi sprečio početak radova na obnovi, dodao je Pušilin.
 

 

Katastrofa! Zelenski smislio plan kako da baci Evropu na kolena! Prva na udaru je Poljska, nakon nje kreće dalje na Zapad!

 



Pušilin: Moguća nova ukrajinska ofanziva u oktobru

Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je da ne isključuje mogućnost da ukrajinske trupe pokrenu novu ofanzivu u oktobru.

- Na južnom pravcu, orehovskom, ugljedarskom, vidimo gomilanje neprijateljskih snaga, prebacivanje rezervi, a te rezerve se formiraju na određenoj udaljenosti od linije fronta. Po svemu sudeći, neprijatelj se još sprema da pre lošeg vremena preduzme neke aktivnosti. - rekao je Pušilin za televizijski kanal „Rusija 24“.
 

 

Rusi zatečeni! Šta ovo Ukrajinci rade na frontu?! Nova specijalna taktika Kijeva pravi Rusiji ogromne probleme!


U LNR uhapšen ukrajinski špijun

Snage bezbednosti uhapsile su čoveka u LNR osumnjičenog da je špijunirao za Ukrajinu, rečeno je Sputnjiku u republičkom direktoratu Federalne službe bezbednosti Rusije.

„Ruska uprava FSB za Lugansku Narodnu Republiku suzbila je nezakonite aktivnosti ukrajinskog državljanina koji je delovao u interesu stranih obaveštajnih službi“, saopštio je resor.
 

Uzbuna! Dolazi strašan pokolj! Zelenski rešio da se brutalno osveti Rusima za propalu kontraofanzivu!


Borelj se nada da će SAD preispitati odluku o podršci Ukrajini

Šef evropske diplomatije Žozep Borel rekao je da se nada da će odluka SAD da ne izdvajaju sredstva za potrebe Ukrajine biti preispitana, pošto, prema njegovim rečima, sukob u Ukrajini ima posledice po ceo svet, ali predstavlja i „egzistencijalnu pretnju“ Evropskoj uniji.

U nedelju je objavljeno da je američki predsednik Džo Bajden potpisao zakon o finansiranju američke vlade u periodu od 45 dana - do 17. novembra. Zakon ne predviđa izdvajanje sredstava za potrebe Ukrajine.

Sam Bajden je ranije rekao da Vašington „ni pod kojim uslovima“ ne može sebi da dozvoli da prestane da podržava Kijev.
 

Spremite se! Ako Nemci ovo urade, rat se preliva celu Evropu?! Jeziva najava obaveštajca SAD ledi krv u žilama!


Vazdušna opasnost u nekoliko oblasti Ukrajine
 

Vazdušna opasnost je proglašena u Dnjepropetrovskoj i Nikolajevskoj oblasti Ukrajine, kao i u delu Hersonske oblasti koji kontroliše Kijev, pokazuju podaci onlajn mape Ministarstva za digitalnu transformaciju Ukrajine.

Eksplozije odjekuju i u Harkovu, prenose ukrajinski mediji.
 

Ukrajina gađa kasetnom municijom

 

Ukrajinske trupe ispalile su tri kasetne granate kalibra 155 milimetara na Gorlovku, saopštilo je Predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi s ratnim zločinima Ukrajine.
 

 

Opa! Otkriveno kakvu igru igra Putin! Ameri u stanju šoka, sve što su planirali sada pada u vodu!

 

Rusko Ministarstvo saobraćaja: Krimski most biće zatvoren za motorni saobraćaj 2. oktobra 

 

- Saobraćaj vozila preko Krimskog mosta biće obustavljen od 21:00 po moskovskom vremenu [06:00 po GMT] 2. oktobra do 06:00 po moskovskom vremenu [03:00 po GMT] 3. oktobra zbog radova na popravci -  saopštila je pres-služba ruskog ministarstva saobraćaja.

- Ograničenja saobraćaja su planirana 2. oktobra na pristupnim putevima Krimskom mostu uz potpuno zatvaranje autoputskog dela mosta za period od 21.00 do 18.00 časova 3. oktobra - saopštila je pres-služba.

Planirano je da Krimski most bude u potpunosti otvoren za saobraćaj do 1. novembra, prenela je agencija TASS.

 

 

Obaveštajac 1. gardijske tenkovske armije: Zarobljeni pripadnici 77. VDV i 56. pešadijske brigade VSU 

Vojnici 1. gardijske tenkovske armije Zapadne grupe snaga uhvatili su dve grupe ukrajinskih vojnika kod Bahmuta, rekao je za RIA Novosti ruski obaveštajac koji je obavljao zadatke u ovoj oblasti.

-Na položajima severozapadno od Bahmuta zarobljene su dve grupe neprijatelja. Sve su mobilisane, pojasnio je on.

Obaveštajac je naglasio da su zarobljeni pripadnici 77. aeromobilne i 56. odvojene motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Jedan od ukrajinskih vojnika Vitalij Meljničenko rekao je za RIA Novosti da je njegova grupa poslata na prazne položaje na prvoj liniji odbrane radi posmatranja. Istovremeno, komanda im je obećala pomoć izviđača sa dronovima. Međutim, kako se ispostavilo, borci su i sami ostali tamo, gde ih je uhvatila ruska vojska.

-Neka vrsta jurišne grupe je ušla na naše položaje i zarobila nas, rekao je Melničenko.

 

Zelenski: Ništa neće oslabiti borbu Ukrajine
 

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da ništa neće oslabiti borbu njegove zemlje protiv Rusije, nakon što je Američki kongres usvojio nacrt zakona o privremenom finansiranju koji izostavlja pomoć Ukrajini.

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov rekao je da je dobio uveravanja o daljoj vojnoj pomoći u telefonskom razgovoru sa ministrom odbrane SAD Lojdom Ostinom, preneo je Rojters.

- Sekretar Ostin me je uverio - napisao je Umerov na Tviteru da će se američka podrška Ukrajini nastaviti i da će ukrajinski "ratnici i dalje imati snažnu podršku na bojnom polju".

Bajden: SAD će nastaviti da podržavaju Ukrajinu

 

SAD će nastaviti da podržavaju Ukrajinu, rekao je danas američki predsednik Džozef Bajden novinarima nakon što je potpisao predlog zakona o produženju finansiranja savezne vlade za 45 dana u kojoj nema stavke o pomoći Kijevu.

- Želim da uverim naše američke saveznike i američki narod i narod u Ukrajini da može da računa na našu podršku, mi se nećemo povući - istakao je Bajden, preneo je TASS.

Ogromna većina poslanika u oba doma Kongresa govori u prilog Ukrajini, naveo je predsednik SAD.

- Uradićemo to - dodao je Bajden, misleći na dodelu dodatnih sredstava za podršku Kijevu od strane Kongresa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mare

pre 8 meseci

E sada kome da verujes, rusi kazu zarobili ukrajince kod Bahmuta ( niko nije vidio nikakvu sliku ili video sa zarobljenicima),, a ukrajinci kazu isto zarobili ruse kod Bahmuta( video sa kolonom zarobljenih rusa na twiteru i telegramu). Eto kome da verujes....!?!?

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!
Tenis

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!

Australijski teniser Bernard Tomić (31) predao je meč Japancu Juti Šimicuu na turniru Litl Rok open u Arkanzasu pri vođstvu protivnika 1:0 u setovima. Ono što je obeležilo ovaj meč jeste zanimljiva scena koja je viđena, kada je Tomić ušao u raspravu sa svojom devojkom Keli Hanom!

03.06.2024

12:44

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija