• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.10.2023

22:29

Ovo je tek početak! Netanjahu zagrmeo na neprijatelja, pa mu poručio: Ono što sledi odjekivaće generacijama!

EPA/EFE/Terje Pedersen, Reuters

Vesti

Ovo je tek početak! Netanjahu zagrmeo na neprijatelja, pa mu poručio: Ono što sledi odjekivaće generacijama!

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se naciji povodom situacije u toj zemlji i pozvao opozicione lidere da odmah formiraju vladu nacionalnog jedinstva, prenosi Skaj njuz.

- Konačna akcija je učvršćivanje jedinstva u zemlji. Sada smo svi ujedinjeni -  rekao je on.

Netanjahu je dodao da se određeni broj palestinskih naoružanih napadača i dalje nalazi u zemlji i optužio ih je ih za ubijanje dece.

On je upozorio da udari na Hamas u Gazi "tek počinju".

- Stvar koja je najvažnija je da ostanete mirni. Znam da svi želimo rezultate upravo ovde, odmah, ali biće potrebno neko vreme. Obećavam građanima, na kraju rata naši neprijatelji će znati da je bila strašna greška napasti Izrael - rekao je on.

- Svako mesto na kome Hamas deluje pretvoriće se u ruševine. Ovo se već dešava i dešavaće se i dalje - dodao je Netanjahu.

On je poručio naciji da SAD podržavaju Izrael na "svaki način" i da "neprijatelji Izraela razumeju šta to znači".

- Svi naši neprijatelji će znati da je bila užasna greška napasti Izrael. Ono što ćemo uraditi u narednih nekoliko dana odjekivaće generacijama - naglasio je on.

Netanjahu je naveo da zločini koje je počinio Hamas nisu viđeni još od Islamske države.

- Uvek smo znali šta je Hamas. Sada i svet zna. Hamas je ISIS - rekao je premijer Izraela.

Istakao je da postoji pet glavnih tema kojima će se baviti u narednom periodu: "poraz terorista koji su još u Izraelu; priprema masovne ofanzivne operacije u Gazi; čuvanje mira na drugim frontovima; nastavak prikupljanja međunarodne podrške za operaciju i ujedinjenje zemlje".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12