• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.10.2023

22:00

Hamas se sprema za masovno klanje civila! Militanti objavili najjeziviji snimak do sada - Ovo je nečuveno (VIDEO)

Reuters

Vesti

Hamas se sprema za masovno klanje civila! Militanti objavili najjeziviji snimak do sada - Ovo je nečuveno (VIDEO)

Podeli vest

Hamas je objavio video na kojem se vidi kako njegovi militanti obučavaju da unište barijere na granici između Izraela i Gaze, omogućavajući im da započnu masovno klanje civila.

Na snimku se vidi kako pripadnici Inženjerskog korpusa Kasami postavljaju eksploziv na žičane ograde i barijere, tražeći zaklon i detonirajući ih.

Ograda koja razdvaja pojas Gaze od Izraela probijena je na nekoliko mesta u napadu u subotu, omogućavajući borcima da uđu i započnu kampanju. Na snimku se takođe vide pripadnici Hamasa u borbenoj opremi kako na leđima nose male metalne rampe i rasklapaju ih kako bi motocikli mogli da pređu preko srušenih ograda, piše Skaj njuz.

Mnogi militanti su koristili motore tokom napada, a na jednom široko rasprostranjenom videu vidi se kako je mlada Izraelka primorana na motor i odvezena. Hamas je takođe izgradio lažno izraelsko naselje u Gazi i vežbao napade, potvrdio je novinskoj agenciji Rojters izvor blizak grupi.

 

 

Većina Hamasita nije znala da će se napad dogoditi?

Čini se da je obuka bila užasno efikasna, sa stotinama civila ubijenih u njihovim gradovima i selima. Video za obuku daje uvid u to koliko je planiranja uloženo u višestrani napad koji je do sada odneo više od 1.200 života Izraelaca. Više od 1.000 Palestinaca je takođe ubijeno u napadima odmazde.

Izvor iz Hamasa je rekao da je nakon probijanja ograde taktika bila da uđu buldožeri kako bi se povećale rupe, odnosno omogućio ulazak većih vozila. Dodao je da mnogi koji su učestvovali u obuci nisu ni znali čemu je ona namenjena jer je Hamas bio odlučan da Izraelci neće saznati za napad.

Mnogi komandanti Hamasa takođe su potvrdili da nisu znali da će se napad dogoditi. Izraelske vlasti su priznale da su uhvaćene nespremne nakon što su uljuljkane u lažni osećaj sigurnosti, misleći da Hamas ne planira nikakvu značajnu ofanzivu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija