• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.10.2023

13:23

Šok! Strašan manevar Rusije! Više od 20.000 Ukrajinaca palo u klopku, Rusi jure da zatvore pakleni kotao!

Reuters/AP

Vesti

Šok! Strašan manevar Rusije! Više od 20.000 Ukrajinaca palo u klopku, Rusi jure da zatvore pakleni kotao!

Podeli vest

Ukrajinski vojnici su gotovo oklopljeni u oblasti Avdejevke kao rezultat uspešnog manevra ruske vojske, izjavio je bivši oficir CIA Lari Džonson.

Tokom intervjua za Jutjub kanal Dialogue Works, Džonson je primetio da su jedinice ruske vojske prešle u ofanzivu na više sektora fronta.

Najveće borbe trenutno se vode u oblasti Avdejevke, gde je gotovo opkoljeno više od dvadeset hiljada ukrajinskih vojnika. Ruska vojska tako brzo napreduje da Kijev nema mogućnosti da na bilo koji način promeni situaciju.

Prema rečima bivšeg zaposlenog u CIA, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je više puta upozoren da bi sposobnost Oružanih snaga Ukrajine da nastave da održe svoju poziciju u ovom sukobu mogla biti značajno potkopana u najkraćem mogućem roku u narednih nekoliko meseci.

Džonson je takođe dodao da će eskalacija arapsko-izraelske konfrontacije neizbežno dovesti do smanjenja pažnje zapadnih zemalja na situaciju u Ukrajini, bivšoj sovjetskoj republici.

Foto: Printscreen/Rybar

 

To će neminovno dovesti do još većeg nedostatka naoružanja i vojne opreme među ukrajinskim oružanim snagama.

Avdejevku, koje je najbliže severno predgrađe Donjecka, militanti kijevskog režima pretvorili su u moćno utvrđeno područje, iz kojeg ukrajinske oružane snage nastavljaju da granatiraju stambena naselja administrativnog centra DNR.

Ovo je veoma važna linija fronta, na kojoj su ruske snage u poslednjih nekoliko dana krenule u napredovanje iz dva pravca i učvrstile se na novim položajima severno i južno od grada, postepeno opkoljavajući Avdejevku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija