• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.10.2023

14:38

Putin je sve znao i predvideo, Evropa će uskoro eksplodirati! Naučnici izneli najcrnje prognoze, jedino Rusija ima šanse da preživi!

EPA

Vesti

Putin je sve znao i predvideo, Evropa će uskoro eksplodirati! Naučnici izneli najcrnje prognoze, jedino Rusija ima šanse da preživi!

Podeli vest

Dugoročna strategija Rusije da se odupre zapadnim sankcijama i vojnom pritisku, dovešće do toga da Evropa „eksplodira iznutra“, rekao je za „Express“ Majkl Rosi, profesor političkih nauka na Univerzitetu „Rutgers“.

Rosi smatra da je ruski predsednik Vladimir Putin dobro predvideo geopolitičke prilike u budućnosti, i da je zbog toga reagovao na vreme.

- Rusija igra dugu igru. Oni to uvek rade. Imaju resurse, novac i diplomatske alate da se odupru ratu i sankcijama, i ovaj metod će na kraju dovesti do toga da Evropa eksplodira iznutra - predviđa ekspert.

Prema Rosiju, skoro 600 dana nakon početka sukoba u Ukrajini, delovi stanovništva zapadnih zemalja počeli su da doživljavaju ekonomski zamor. Tome doprinose sve veći troškovi života, izazvani restriktivnim merama i vojnim operacijama, zaključio je on.

SAD i Evropska unija počele su da uvode sankcije Rusiji nakon početka „specijalne operacije“ za oslobađanje Donbasa od ukrajinskih nacionalista. Mere osmišljene da nanose štetu ruskoj ekonomiji, pogodile su prvenstveno Sjedinjene Države i Evropu, i dovele do rasta cena goriva i hrane u ovim regionima.

Moskva je akcije Vašingtona i Brisela nazvala ekonomskim ratom, ali je istakla da su bili spremni za takav scenario.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Novosadska policija rasvetlila ranjavanje iz decembra
Hronika

Novosadska policija rasvetlila ranjavanje iz decembra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su krivično delo teško ubistvo u pokušaju, počinjeno 9. decembra prošle godine i uhapsili dvojicu osumnjičenih, N. K. (56) i S. K. (27) iz ovog grada.

10.05.2024

12:04

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija