• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

20.10.2023

07:53

Ubijen važan čovek Hamasa! Šalabi likvidiran u napadu borbenih aviona i mornarice na komandni centar

Shutterstock/Reuters

Vesti

Ubijen važan čovek Hamasa! Šalabi likvidiran u napadu borbenih aviona i mornarice na komandni centar

Podeli vest

Izraelske odbrabene snage (IDF) saopštile su da su tokom noći ubile pripadnika specijalne pomorske jedinice palestinske grupe Hamas u napadu na Pojas Gaze.

IDF je takođe saopštio da je reč o Mamduhu Šalabiji, koji je navodno ubijen u napadu borbenih aviona i mornarice na komandni centar Hamasa u Gazi.

- U noći (u sredu), izraelske vazduhoplovne i mornaričke snage ubile su Mamdaha Šaalabija, borca pomorskih specijalnih snaga Hamasa, koji je učestvovao u terorističkim napadima na Izrael sa mora - saopštio je IDF.

Napominje se da je Šalabi pogođen dok je bio u operativnom komandnom centru Hamasa.

Podsetimo, Joav Galan, ministar odbrane Izraela, juče je najavio kopnenu ofanzivu na teritoriju Gaze koju vodi Hamas, dok je premijer te zemlje Benjamin Netanijahu grupi vojnika rekao: 

- Ceo Izrael je uz vas. Pobedićemo svom snagom!

Američka ratna mornarica sinoć je presrela tri rakete iz Jemena, a zvanični su naveli da su ih ispalili Huti, koje podržava Iran. Izraelska vojska kasnije je gađala Hezbolah na jugu Libana kao odgovor na njihove ranije raketne napade na severni Izrael. Egipat bi danas trebalo da otvori granični prelaz Rafa kako bi prošlo 20 kamiona sa humanitarnom pomoći Gazi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija