• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.10.2023

18:11

RAT NA BLISKOM ISTOKU! Izraelski tenk slučajno pogodio Egipat! Milion i po Palestinaca napustilo domove!

Shutterstock, Tanjug/AP/Ariel Schalit,

Vesti

RAT NA BLISKOM ISTOKU! Izraelski tenk slučajno pogodio Egipat! Milion i po Palestinaca napustilo domove!

Podeli vest

Rat u Izraelu, 16. dan.

Izraelski tenk je slučajno pogodio Egipat

Tenk izraelskih odbrambenih snaga (IDF) slučajno je pogodio egipatsku poziciju blizu granice, rekao je portparol.

Položaj se nalazi u oblasti Kerem Šalom, rekao je Danijel Hagari.

U Kerem Šalomu postoji granični prelaz, ali iz opisa ID nije jasno gde je tačno pogodila tenk raketa.

"Incident se istražuje i detalji se razmatraju. ID se kaje zbog incidenta", rekao je on

Izrael pod velikim pritiskom Zapada o kopnenoj invaziji

„Nikada nismo najavili da će biti kopnene operacije“, insistirao je ranije na programu Bi-Bi-Sija portparol Izraelskih odbrambenih snaga potpukovnik Peter Lerner.

Što se tiče stotina hiljada rezervista IDF duž granice Gaze, Lerner je rekao da se oni „trenutno obučavaju, opremaju i daju zadaci ukoliko ih treba mobilisati sa specifičnim zadacima koji će nam pomoći da postignemo naš cilj i uništimo Hamas jednom zauvek „.

Poslednjih dana, portparoli ID-a su naglasili da je trenutni fokus na intenziviranju vazdušnih udara pre „sledeće faze rata“.

Čini se da je najjasniji signal juče dao načelnik Generalštaba ID Herci Halevi: „Ući ćemo u Gazu, ući ćemo u operativnu misiju“. Posmatrači kažu da bi to u početku moglo uključivati ograničene racije.

Izrael je pod intenzivnim pritiskom saveznika i izraelskih porodica da odlože kopneni napad dok se taoci, uključujući strane državljane, ne oslobode.

Nije jasno da li će kamioni sa gorivom ući u Gazu

Još se čekaju vesti sa prelaza Rafa između Egipta i Gaze, gde se nalazi novi konvoj kamiona humanitarne pomoći.

Na slikama se vide pripadnici egipatskog Crvenog polumeseca i volonteri koji se okupljaju pored kamiona koji nose humanitarnu pomoć - verovatno vodu, hranu i medicinske potrepštine - dok se kreću ka prelazu.

Bi-Bi-Si je takođe javio da su u blizini prelaza primećeni kamioni sa gorivom, ali još uvek nije jasno da li ti kamioni ulaze u Gazu.

Prošle nedelje, kamioni koji su već bili u Gazi krenuli su ka prelazu Rafa da pokupe gorivo uskladišteno u blizini, a zatim su se vratili u enklavu sa zalihama. Slična situacija bi se mogla dogoditi i danas.

UN su ranije upozorile da će zalihe goriva u Gazi trajati samo još tri dana.

Skandal! Zelenski dobio najstrašniju šamarčinu od Zapada! Ukrajina više nema čemu da se nada, ovo znači samo jedno!

Drugi konvoj humanitarne pomoći stigao na egipatsku stranu prelaza Rafa

Novi, drugi po redu, konvoj humanitarne pomoći u kome se nalazi 17 kamiona, stigao je danas na egipatsku stranu graničnog prelaza Rafa, saopštili su bezbednosni i humanitarni izvori.

Dvadeset kamiona sa humanitarnom pomoći ušlo je juče u Pojas Gaze preko ovog prelaza. To su bili prvi kamioni koji su ušli u Pojas Gaze otkako je Izrael uveo blokadu pre dve nedelje, nakon napada Hamasa.

 


 

 

 

Krenulo je! Svet na ivici totalnog rata! Raketirana američka vojna baza, odjekuju snažne eksplozije!

 


Milion i po stanovnika Gaze napustilo svoje domove

Broj stanovnika Gaze koji su napustili svoje domove zbog eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba, dostigao je 1,5 miliona, saopštila je pres služba vlade Pojasa Gaze, koja je povezana sa pokretom Hamas.

"Sedamdeset odsto naselja Pojasa Gaze, 1,5 miliona stanovnika, bilo je prinuđeno da napusti svoje domove. Oni žive u prihvatnim centrima“, navodi se u saopštenju pres službe.
 

 

(VIDEO) Opa! Isplivale šok informacije o vođi Hamasa! Dok rakete ubijaju Palestince, on se kupa u luksuzu!


Palestinci ponovo upozoreni da se presele sa severa Gaze na jug

Palestinci su izjavili da su dobili ponovo upozorenja od izraelske vojske da se presele sa severa Gaze na jug pojasa, uz dodatnu poruku da bi mogli biti identifikovani kao simpatizeri terorističke organizacije ako ostanu tu.

Poruka je poslata juče u lecima označenim nazivom i logotipom Izraelskih odbrambenih snaga, a takođe, je poslata i putem audio-poruka preko mobilnih telefona širom Pojasa Gaze, javio je Rojters.

"Hitno upozorenje za stanovnike Gaze. Vaše prisustvo severno od Vadi Gaze dovodi vaš život u opasnost. Ko god odluči da ne napusti sever Gaze južno od Vadi Gaze može biti identifikovan kao saučesnik u terorističkoj organizaciji", navodi se u letku.
 

 

Uzbuna! Najgore u Izraelu tek sledi! Hezbolah se oglasio i zaprepastio planetu, niko nije spreman za ono što dolazi!

 

Napad izraelske vojske na militante koji su pokušali da lansiraju rakete sa teritorije Libana

Izraelska vojska saopštila je da je izvela napad na militante koji su pokušali da lansiraju protivtenkovske rakete sa teritorije Libana prema Izraelu.

„Pre određenog vremena vojnici Izraelskih odbrambenih snaga uočili su terorističku ćeliju koja je pokušavala da lansira protivtenkovske rakete u pravcu oblasti Avivim u blizini libanske granice. Vojnici su izveli napad na ćeliju pre nego što je uspela da izvrši napad“, navodi se u saopštenju vojske na Telegramu.
 

 

Šok u Donjecku! Rusi otkrili zastrašujuću stvar o ratu u Izraelu! Istraga potvrdila najgore sumnje, sve je sada mnogo jasnije!

 


Izraelska vojska saopštila da je ubila dva komandosa Hamasa

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su u vazdušnom napadu u blizini granice sa Pojasom Gaze ubile dva komandosa Hamasove jedinice Nuhba, koja 7. oktobra predvodila napad Hamasa na jug Izraela.

Vojska dodaje da su u napadu ubijeni i drugi pripadnici vojnog krila Hamasa, ali nije saopštila detalje, prenose izraelski mediji.

IDF ističe da su borbeni avioni noćas napali desetine lokacija Hamasa u Pojasu Gaze, a da su na meti bili položaji Hamasa u višespratnicama, tuneli, skladišta oružja, komandni centri i džamije koje Hamas koristi u borbenim dejstvima.
 

 

Počelo je! Izrael napao Siriju! Vojska saopštila strašne vesti, udari dolaze iz dva pravca!

 

Poginulo 19 ljudi

U vazdušnim napadima Izraela na Pojas Gaze u toku prethodnog dana poginulo je 19 ljudi, a na desetine je ranjeno, saopštila je novinska agencija WAFA.

 

Taoci koje drži Hamas mogli bi uskoro da budu oslobođeni

Taoci koje drži Hamas u Pojasu Gaze mogli bi da budu oslobođeni uskoro zahvaljujući trenutnim razgovorima, rekali su zvaničnici Katara.

- Ne mogu da obećam da će se to dogoditi danas, sutra ili prekosutra, ali smo na putu koji može da dovede do skorog oslobađanja talaca, posebno civila - rekao je Madžid al Ansari, portparol ministarstva spoljnih poslova Katara.

 

Izrael gađao pijacu

Izrael je otvorio vatru na pijacu Nusejrat u Pojasu Gaze, ima poginulih, saopštilo je palestinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Ima poginulih, veliki broj ranjenih nakon što su Izarelci pucali na pijacu Nusejrat“, navodi se u saopštenju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija