• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.10.2023

09:47

Uzbuna! Najgore u Izraelu tek sledi! Hezbolah se oglasio i zaprepastio planetu, niko nije spreman za ono što dolazi!

Shutterstock/EPA

Vesti

Uzbuna! Najgore u Izraelu tek sledi! Hezbolah se oglasio i zaprepastio planetu, niko nije spreman za ono što dolazi!

Podeli vest

Visoki zvaničnik Hezbolaha zapretio je danas da će Izrael platiti visoku cenu kad god da započne kopnenu ofanzivu u Pojasu Gaze i poručio da je njegova militantna grupa sa sedištem u Libanu već "u srcu bitke".

Komentari zamenika lidera Hezbolaha, šeika Naima Kasema, usledili su nakon što je Izrael granatirao i izveo napade bespilotnim letelicama na jug Libana, a Hezbolah uzvratio raketama i projektilima prema Izraelu, prenosi jerusalimski dnevnik Tajms of Izrael.

Hezbolah je saopštio da je danas ubijeno šest njegovih boraca, što je najveći dnevni broj poginulih od početka izbijanja nasilja pre dve nedelje.

Prema rečima Kasema, pojačanje sukoba na libansko-izraelskoj granici za Hezbolah ima jasnu svrhu.

- Pokušavamo da oslabimo izraelskog neprijatelja i damo im do znanja da smo spremni. Zvaničnici Hamasa su jasno rekli da će se Hezbolah pridružiti borbama, ako Izrael započne kopnenu ofanzivu u Gazi - rekao je on.

Foto: Reuters

 

Ovaj zvaničnik Hezbolaha je predočio da njegova šiitska grupa koju podržava Iran i koja je u savezu sa Hamasom, već utiče na tok sukoba tako što drži tri divizije izraelske vojske raspoređene na severu, umesto da se pripemaju za borbe u Gazi.

Komentarišući strane zvanice koje su posetile Liban u protekle dve nedelje, tražeći od libanskih zvaničnika da ubede Hezbolah da ne učestvuje u najnovijem sukobu Hamasa i Izraela, Kasem je poručio: "Mi smo deo te bitke".

Podsetimo, Izrael je dodao još 14 jevrejskih zajednica u plan za evakuaciju na severu zemlje, navodi se u današnjem zajedničkom saopštenju izraelskog ministarstva odbrane i vojske.

Zajednice navedene u saopštenju, koje je odobrio ministar odbrane Joav Galan, nalaze se u blizini granica sa Libanom i Sirijom, prenosi Rojters.

Izrael: Hezbolah igra opasnu igru

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), Džonatan Konrikus, izjavio je da Hezbolah "igra veoma opasnu igru" i da bi mogao da uvuče Liban "u rat od kojeg neće dobiti ništa",

- Da li je libanska država zaista spremna da ugrozi ono što je ostalo od libanskog prosperiteta i libanskog suvereniteta zarad terorista u Gazi -  zapitao je Konrikus na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Konrikus je rekao da Hezbolah napada izraelske položaje u blizini severne granice između Izraela i Libana i "eskalira situaciju".

Foto: Reuters

 

IDF su registrovale slučajeve u kojima je Hezbolah "namerno dejstvovao u neposrednoj blizini položaja Ujedinjenih nacija (UN)" u nameri da isprovocira IDF da uzvrati na vatru i možda nanese štetu mirovnim snagama UN, rekao je Konrikus.

Prema njegovim rečima, libanski Hezbolah ispaljuje projektile i rakete iz civilnih zgrada i najčeće napada iz naseljenih područja.

- Iskoristili su mnogo prilika da napadnu izraelske civile i vojnike - kazao je Konrikus i potvrdio da su izraelske snage uzvraćale tenkovskom vatrom, bespilotnim letelicama, artiljerijom i pešadijom po različitim infrastrukturnim objektima Hezbolaha.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija