• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.10.2023

16:30

Uzbuna u NATO! Čime i kako Rusi ovo rade?! Supertajno oružje zavilo Ukrajinu u crno, eksperti konačno otkrili šta se dešava!

Reuters

Vesti

Uzbuna u NATO! Čime i kako Rusi ovo rade?! Supertajno oružje zavilo Ukrajinu u crno, eksperti konačno otkrili šta se dešava!

Podeli vest

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu izjavio je da su ruske snage za samo pet poslednjih dana oborile 24 ukrajinska vojna aviona. Ruski eksperti izneli su svoju analizu o "najnovijem naoružanju" ruskih snaga kojim obaraju veliki broj ukrajinskih letelice.

Ruski mediji su precizirali da su 19. oktobra bila oborena dva ukrajinska aviona i dva helikoptera, 20. oktorbra — deset MiG-29 i dva Su-25, plus dva helikoptera Mi-8, 21. oktobra – četiri aviona i tri vhelikoptera, 22. oktobra tri MiG-29 i jedan Su-25, a 24. oktobra – dva MiG-29 i jedan L-39.

Odmah su se postavila neizbežna pitanja. Čime? Kako? Šojgu je rekao da je u glavnoj ulozi bilo „novo naoružanje“.

Moskovski vojni ekspert Vladislav Šurigin napisao je svoju analizu ovih događaja.

- Svi ti ukrajinski avioni i helikopteri oboreni su daleko od linije fronta i van dometa naših raketnih PVO-sistema, kao i van standardnog raketnog dometa naših lovaca. Ukrajinski piloti koji su uspeli da se katapultiraju tvrde da do trenutka kada su njihovi avioni pogođeni nisu imali nikakvo upozorenje o napadu. Amerikanci su već zaključili da su se u našem arsenalu pojavile nove rakete čija je posebnost u tome što ne samo da pogađaju mete na velikoj udaljenosti, već su i nakon lansiranja u stanju da samostalno progone cilj u pasivnom režimu, ne označavajući ga sa radara aviona, koristeći radio signal za navođenje na cilj - smatra ekspert.

Šurigin je dodatno ukazao da sada Amerikanci pažljivo proveravaju ove informacije i smatraju ih za sebe kritično važnim.

- Sve što se dogodilo može značiti da Rusija poseduje oružje koje će neutralisati sve reklamirane prednosti njihovog novog glavnog lovca, F-35. Neki ruski specijalizovani mediji navode da je RF u Ukrajini počela da koristi PVO-sisteme S-400 „Trijumf“ sa novim, usavršenim raketama. A da je u petodnevnom „pomoru ukrajinske avijacije“ važnu ulogu imao i „ruski Avaks“ A-50 - kaže Šurigin.

Bivši načelnik štaba Moskovskog okruga PVO Sergej Hatiljov izjavio je istim povodom da nisu u pitanju samo nove rakete, već i nova taktika.

- Sada težište nije na uništavanju zapadnih krstarećih raketa velikog dometa Storm Šedou i ATACMS. Važnija meta su bombarderi Su-24 koji ih nose i lansiraju. Počelo je njihovo uništavanje na aerodromima, u fazi uzletanja i leta. U svakom slučaju: pre nego što stignu da lansiraju rakete Šta god da je po sredi, izgleda da zaista dobro funkcioniše - kaže Hatiljov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija