• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.10.2023

09:50

"Helikopteri, sirene, policija iz cele države" Svedoci masakra ne mogu da dođu sebi - majke i bake ležale na deci da ih zaštite

Twitter video printscreen

Vesti

"Helikopteri, sirene, policija iz cele države" Svedoci masakra ne mogu da dođu sebi - majke i bake ležale na deci da ih zaštite

Podeli vest

Bili Džejn Kuk, koja se kandiduje za gradsko veće, rekla je da je sinoć napustila javni događaj kada je prvi put čula za napad i da je napadač u bekstvu.

- Cela vožnja kući, sve što sam čuo su sirene, jednu za drugom. Helikopteri, sirene, nikada u životu nisam čuo toliko aktivnosti u ovom gradu. Imamo policiju koja dolazi iz cele države, van države. Užasno je - naglasila je vidno uznemiren Kuk.

Kuk je dodala da je pozvala jednog od svojih sinova dok se vozila kući.

- Razgovarala sam s njim telefonom i sve vreme nije bilo ništa osim sirena i helikoptera. A kada sam se konačno vratila... rekla sam mu da sam bezbedna kod kuće - priseća se ona.

- To je jednostavno ludo. Ne mogu ovo da obradim jer izgleda tako nezamislivo... Veoma smo srećni što zapravo imamo dve bolnice u našem gradu, što je neverovatno, koliko smo mali - nastavila je ona.

Inače, u Levinstonu živi manje od 40.000 ljudi.

Rajli Dumont, još jedan svedok, rekla je za ABC Nevs da je njena 11-godišnja ćerka učestvovala u dečijoj kuglanskoj ligi u Luistonu kada je čula nekoliko pucnjava. Rekla je da je njen otac, penzionisani policajac, potom saterao njihovu porodicu u ćošak.

- Ležala sam na ćerki, a majka je ležala na meni - rekla je ona. Napomenula je da je videla tri ili četiri žrtve.

Podsetimo, najmanje 22 osobe su ubijene, a više od 30 je ranjeno u masakru koji je počinio Robert R. Kard (40) u gradiću Luiston u državi Mejn u Sjedinjenim Američkim Državama,.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija