• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.10.2023

11:07

(VIDEO) Pomahnitali ubica iz Mejna odranije poznat policiji: Dosije pun prijava zbog nasilja u porodici i pretnji!

Tanjug/AP Photo/Reuters

Vesti

(VIDEO) Pomahnitali ubica iz Mejna odranije poznat policiji: Dosije pun prijava zbog nasilja u porodici i pretnji!

Podeli vest

Policija u Luistonu identifikovala je Roberta R. Karda kao glavnog osumnjičenog za pucnjave u kuglani i u restoranu. Meštani su takođe upozoreni da ostanu u svojim domovima jer je se Kard smatra "naoružanim i opasnim".

Ko je Robert Kard, masovni ubica iz Mejna? Kako prenose mediji, ovaj 40-godišnjak je član rezervnog sastava američke vojske, a takođe je i specijalno obučen za rukovanje oružjem.

Dva puta se ženio i ima troje dece.

 

 

Odranije je poznat policiji, pošto mu je dosije pun brojnih prijava za nasilje u porodici, a jedna od bivših žena je dobila i zabranu prilaska zbog nasilja, prenose mediji.

Kard je letos dve nedelje proveo u u psihijatrijskoj ustanovi, jer je čuo glasove i pretio da će pucati u bazu Nacionalne garde.

 

 

Ubica je studirao inženjerstvo na Univerzitetu u Mejnu. Nije poznato da li je diplomirao, ali je strudirao u periodu između 2001. i 2004. godine, rekao je portparol Univerziteta Erik Gordon.

Podsećamo, u sredu u veče najmanje 22 osobe su ubijene, a između 50 i 60 ljudi je ranjeno u gradu Luiston, u američkoj saveznoj državi Mejn. Policija je kao ubicu identifikovala Roberta R. Karda iz Baudoina.

Pucnjava se dogodila na više lokacija, uključujući kuglanu i restoran. Ta dva objekta međusobno su udaljena oko 6,5 kilometara.

- Svedoci pucnjave su bili svih uzrasta, uključujući i tinejdžere - rekao je gradončelnik Džejson Leveseke, a lokalne škole su objavile da će u četvrtak otkazati nastavu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija